MENIU

Elevii din teritoriile ocupate ale Ucrainei vor învăța biografia lui Putin la școală. „Profesorii vor crea un cult al personalității liderului ocupanților”

Elevii din teritoriile ocupate ale Ucrainei au ajuns să învețe biografia lui Putin la școală. Foto: zn.ua

Rușii din teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei intensifică eforturile de propagandă, având ca țintă în mod special generația tânără. Recent, s-a descoperit că în școlile din aceste zone sunt distribuite cărți care conțin biografii elogioase ale lui Vladimir Putin, promovând o imagine distorsionată a liderului rus într-un context care subminează valorile democrației și ale libertății. Aceste acțiuni nu doar că afectează percepția copiilor asupra realităților politice, dar contribuie și la formarea unei identități naționale care să sprijine regimul instalat în teritoriile ocupate. 

„De această dată, în școli a fost adusă o biografie a criminalului internațional Vladimir Putin. În cele mai bune tradiții ale țărilor totalitare, biografia conține interpretări pur fictive sau manipulative ale faptelor din viața principalului terorist al lumii”, a raportat Centrul Național de Rezistență, potrivit zn.ua

În prezent, nu există informații cu privire la faptul dacă copiii ucraineni sunt obligați să studieze biografia țarului de la Kremlin.

Confruntarea candidaților pe drumul spre Cotroceni se vede pe Realitatea.NET! Ana Maria Păcuraru, tur de forță: TU DECIZI în ziua votului!

„Cu toate acestea, din experiență, nu este greu de presupus că profesorii vor crea un cult al personalității liderului ocupanților în timpul <conversațiilor despre lucruri importante> condiționate”, adaugă Centrul Național de Rezistență. 

Potrivit cotidianului, în teritoriile ucrainene ocupate temporar, rușii continuă să dezvolte o rețea de „muzee ale celui de-al Doilea Război Mondial”, pe care le deschid în școlile confiscate.

Agenția a subliniat că muzeele sunt finanțate prin subvenții din partea administrației dictatorului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Cum arată uraganul-monstru Milton din spațiul cosmic. VIDEO spectaculos oferit de un astronaut