MENIU

Elevii de clasele a XI-a şi a XII-a cer manuale gratuite.Acuză Ministerul Educaţiei că încalcă legea

Elevii de clasele a XI-a şi a XII-a nu mai primesc manuale şcolare gratuite de 4 ani, deşi Constituţia statuează că "învăţământul de stat este gratuit", iar legea educaţiei prevede această gratuitate. Declaraţia vine de la reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor şi ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa, care acuză Ministerul Educaţiei că nu respectă legea.

"Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) şi Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) se declara îngrijoraţi şi profund dezamăgiţi de atitudinea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care refuză să acorde manuale şcolare gratuite pentru elevii care studiază în clasele a XI-a şi a XII-a în unităţile de învăţământ de stat, încălcând flagrant liberul acces la educaţie al elevilor", anunţă cele două asociaţii, într-un comunicat remis HotNews.ro.
 
Reprezentanţii CNE şi AEC anunţă că se vor întâlni, în perioada următoare, cu conducerea Ministerului Educaţiei, căreia îi cere "să respecte legea şi să acorde manuale şcolare gratuite elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a, începând cu acest an şcolar".

Tinerii spun că "încă de la intrarea în vigoare a noii legi a educaţiei, la începutul anului 2011, ministerul educaţiei a refuzat să pună în aplicare prevederile legale, neacordand elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a manuale şcolare gratuite, astfel privându-i pe aceştia de un învăţământ de calitate".

Mai multe articole despre:
lege manuale educaţie MEN manuale gratuite