MENIU

Elevă din Galaţi, selectată în grupul celor mai inteligenţi oameni de pe planetă

O elevă în vârstă de 13 ani din Galaţi a fost selectată, anul trecut, în clubul select a celor mai inteligenţi oameni de pe planetă, cu un coeficient de inteligenţă de  peste 130. 

Bianca Mayer Roşca este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi şi a câştigat până acum olimpiadele judeţene de Matematică şi Lingvistică, obţinând şi o medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Matematică.

Adolescenta a intrat de anul trecut în clubul select al membrilor Mensa, cei mai inteligenţi oameni de pe planetă, cu un coeficient de inteligenţă de peste 130.

Tânăra îşi doreşte ca pe viitor să se axeze pe o profesie care să îi dea ocazia să călătorească, lucru pe care îl va face cu ocazia studiilor superioare, pe care intenţionează să le realizeze în străinătate, probabil în SUA şi Marea Britanie, scrie adevarul.ro.

La 12 ani, olimpica din Galaţi era admisă în Mensa, o organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligenţă folosite de organizaţie. Scopul clubului Mensa a fost crearea unei organizaţii apolitice a oamenilor inteligenţi, fără să se facă diferenţieri sociale, rasiale, religioase sau de altă natură. Mensa numără în prezent peste 100.000 de membri, grupaţi în 50 de organizaţii naţionale.