MENIU

Eleva "de la ţară" care a luat 10 la Evaluarea Naţională învăţând de pe telefonul bunicii

A fost o prezenţă constantă la olimpiadele de Limba română, iar anul acesta s-a calificat la Olimpiada Naţională "Universul Cunoaşterii prin Lectură".

Denisa Maria Spătaru este unul dintre cei şase absolvenţi de gimnaziu din Vrancea care a obţinut nota 10 curat la Evaluarea Naţională din acest an. Fata este din satul Străjescu şi face zilnic naveta la Şcoala Gimnazială „Petrache Blîndu", din Ciuşlea, o localitate rurală aflată la câţiva kilometri de oraş.

Performanţa ei este remarcabilă, amplificată de dorinţa continuă de a-şi aprofunda cunoştinţele. Profesoara de limba română o caracterizează ca fiind un autodidact mereu în căutare de ceva nou. 

„Este o fată excepţională, care a muncit constant şi a participat în fiecare an la olimpiade. Îmi aduc aminte că în pandemie a învăţat de pe telefonul bunicii, pentru că familia nu avea acasă un computer. Aveau doar telefonul mamei, pe care îl folosea la şcoală sora mai mică a Denisei. De multe ori nu avea semnal şi mă suna seara să-i mai povestesc despre materia pe care o predam. Şi la şcoală, era un copil peste medie, a terminat cu 10 pe linie. M-a uimit încă din clasa a V-a, când mi-a spus că ţelul ei este să ia 10 la Evaluarea Naţională", a declarat Alina Murgeanu, profesoara de limbă română a Denisei, pentru adevarul.ro.