MENIU

Elev bătut de un coleg în fața liceului până și-a pierdut cunoștința. Paznicii NU ar fi intervenit

Elev bătut de un coleg în fața liceului până și-a pierdut cunoștința / Foto: Arhivă

Polițiștii din București au deschis un dosar penal după ce elevul unui liceu din Sectorul 5 a fost bătut de un coleg până și-a pierdut cunoștința, chiar pe trotuarul din fața unității de învățământ.

În imaginile filmate de un martor se vede cum mai mulți elevi încearcă să îi acorde primul ajutor celui căzut inconștient pe trotuar, după ce a fost lovit cu pumnii și picioarele de colegul său. Aceștia i-au pus sub cap tricoul și l-au stropit cu apă pe față, în timp ce adulții prezenți par depășiți de situație, notează ziare.com. Nici paznicii și nici profesorii nu au intervenit.

Filmarea a surprins și momentul în care un adult le spune copiilor să nu sune la salvare.

Băiatul a fost dus în cele din urmă cu salvarea la Spitalul Municipal, unde i-au fost făcute mai multe investigații și o tomografie.

"A avut 4 hematoane la cap, e lovit pe spate, zdrelit, a fost târât. Agresorul a continuat să-i dea pumni și picioare până a apărut alt coleg și i-a zis: "Ce faci, îl omori?"", a povestit mama victimei.

Polițiștii Secției 18 au deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Deși incidentul a avut loc la câțiva metri de punctul de pază, agenții nu au intervenit. Aceștia susțin că nu au văzut nimic.

Prin intermediul Inspectoratului Școlar, conducerea liceului a transmis că au intervenit un profesor de serviciu, directorul adjunct și alte două profesoare și că, până la sosirea ambulanței, asistenta și medicul școlii i-au acordat primul ajutor.

Băiatul lovit susține că doar cei de la salvare l-au ajutat.

Agresorul are 15 ani și, potrivit colegilor lui, face box la un club din București. Conflictul ar fi pornit de la o glumă, spun ei.

Mai multe articole despre:
elev batut bataie elevi bataie elevi scoala