MENIU

Elena Udrea, la Realitatea PLUS: „Cum să dai o condamnare de 8 ani cu executare unei femei, unei mame? Nu mai avem un gram de umanitate”

Elena Udrea / INQUAM

Elena Udrea a vorbit, în direct la Realitatea PLUS, despre condamnarea de opt ani de închisoare cu executare pe care a primit-o marți. Fostul ministru spune că a avut un șoc în momentul în care a văzut că a primit o condamnare de opt ani și își pune speranța în decizia definitivă de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Vă spun câteva lucruri despre ce simt eu. A fost un șoc pentru mine! Nu mi-am putut imagina. Eu am fost convinsă că, după toată apărarea pe care eu am făcut-o în acești doi ani, după tot ce s-a întâmplat, după toate probele și argumentele noastre, nu poate fi decât achitare pentru toate capetele de acuzare.

Este foarte ușor să spui corupție. Este vorba despre plata unor panouri publicitare în campania pentru referendum din anul 2009. Plătite de către Partidul Democrat Liberal, iar banii obținuți de către PDL de la diverși oameni de afaceri fac subiectul acestui dosar. Acuzația mea fiind aceea de instigare la luare de mită pentru altul. Acel altul fiind Traian Băsescu spun procurorii și noi spunem că nu este Traian Băsescu, este referendum...

Instanța a dat o hotărâre nu doar ilegală și abuzivă, ci extrem de inumană. Nu am omorât pe nimeni. Cum să dai o condamnare de 8 ani cu executare unei femei, unei mame? Pentru participare la referendum acum 12 ani. Nu a plecat nimeni cu un leu acasă. Nici măcar nu a fost campania mea, să zici că am ajuns eu parlamentar. Cum să dai așa o soluție absurdă? Nu mai avem un gram de umanitate. Am speranța... câtă speranță poți să mai ai în justiția din România, este Înalta Curte.

Este absurdă. Nu știu ce a motivat-o pe judecătoarea respectivă să o dea, dacă a avut ordin să o condamne pe apropiata președintelui, pe fiica președintelui. I-a adus o satisfacție să mă condamne pe fiecare capăt de acuzare. Mai este și femeie, să dea o asemenea sentință...

Este o nebunie ce se întâmplă. Nu știu... și eu întreb cine mai apasă pe butoane. Se pare că mai există. Probabil că mai sunt încă butoane care se apasă de diverse personaje pe care eu nu le pot intui în momentul acesta. Mai sunt eu un trofeu? Am fost arestată. Ce trofeu să mai fie Elena Udrea. Ori o ură personală a judecătoarei... nu știu. Voi lupta împotriva sistemului până la capăt și nu mă las.

Sunt acuzată de faptul că am luat niște bani pentru că am făcut niște plăți. Și procurorii spun că sigur banii proveneau din nu știu ce faptă penală. Am dat niște bani. E vorba de 300 mii ron, nu e vorba de o sumă foarte mare pentru o campanie”, a spus Elena Udrea la Realitatea PLUS.

Întrebată dacă s-a gândit să plece din țară, Elena Udrea a răspuns: „Toată lumea mă întreabă asta. Și unde să te duci. Eu am fost plecată, am stat în pușcărie afară. Nu vreau să colind pușcăriile lumii. Vedeți ce se întâmplă în America. Credeți că mai există locuri în lumea asta în care să ai garanția că cineva chiar respectă legea și sunt respectate drepturile omului? Credeți că le mai pasă de niște români care sunt hăituiți la ei în țară? Legile sunt schimbate peste tot. Cine știe ce nebuni de-ai sistemului vor să de aimpresia că Udrea vrea să plece. Unde să plec...”.

Mai multe articole despre:
elena udrea condamnata inchisoare