MENIU

Elena Udrea a ajuns la DNA. Deputatul, despre drama de la Colectiv: ”Lipsa de respect...”

Elena Udrea a ajuns luni dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiată. Deputatul a ajuns în jurul orei 09.45 la sediul DNA, unde a fost citată de vineri să se prezinte luni pentru a fi audiată în dosarul privind creditul pe care l-a luat de la BRD.

La intrarea în sediul DNA, Elena Udrea a spus că va contesta cauţiunea de cinci milioane de lei stabilită de procurori în ultimul dosar deschis pe numele său, pentru care Camera Deputaţilor a dat aviz de urmărire penală, scrie Mediafax.

Dosarul privind creditul contractat de la BRD este al patrulea al Elenei Udrea instrumentat de procurorii DNA, după Microsoft, Gala Bute şi Hidroelectrica, în acesta din urmă fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului fiind pus sub urmărire vineri.

Procurorii DIICOT au instrumentat dosarul privind acordarea, în mod ilegal, a mai multor credite de către BRD. Între acestea se numără şi cel făcut de Elena Udrea, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. În cazul fostului ministru al Turismului, DIICOT şi-a declinat competenţa, în 4 martie, şi a trimis dosarul la DNA.

Elena Udrea s-a referit şi la tragedia din clubul Colectiv.

“Lipsa de respect faţă de reguli şi faţă de lege a celor care erau proprietarii duce la astfel de tragedii. Şi prostia, şi incompetenţa, şi nepăsarea ucid”, a spus Elena Udrea la sosirea la DNA.

Mai multe articole despre:
DNA Elena Udrea club colectiv