MENIU

Elena Lasconi: Am înnebunit? Vlad Voiculescu: Un pic

Elena Lasconi / Foto: Inquam Photos

Acest schimb de replici a avut loc pe grupul de WhatsApp al Biroului Național al USR. După replica lui Vlad Voiculescu, Elena Lasconi a ieșit de pe grup, iar, ulterior, și-a anulat acțiunile de campanie programate.

Ce a provocat acest schimb de replici și furia prezidențiabilei USR? 

USR a făcut imagini de cover pentru Facebook în care erau promovați Elena Lasconi și Nicușor Dan. În varianta inițială a materialelor Nicușor Dan apare în fața Elenei Lasconi, fapt care a provocat furia acesteia din urmă. 

Enervată, președinta USR a intrat pe grupul de Whatsapp al Biroului Național și i-a luat la rost pe membrii conducerii partidului: ”E normal așa ceva? Să apară Nicușor în fața mea, deși eu sunt candidatul la prezidențiale al partidului?” La întrebare n-au răspuns decât vreo cinci membrii ai Biroului Național. Dar Lasconi nu s-a lăsat. A insistat și a reluat întrebarea. De data asta a adăugat la final ”Am înnebunit eu?” A urmat apoi replica lui Vlad Voiculescu. 

Frustrarea candidatei USR la prezidențiale are mai multe surse: Lasconi e pe un trend descendent în sondaje, campania stagnează, șansele la turul 2 s-au risipit, conflictele la vârful partidului se adâncesc și, nu în ultimul rând, Lasconi e geloasă pe popularitatea lui Nicușor Dan în USR și respectul pe care i-l arată membrii simpli ai partidului. Mai mult, Nicușor Dan e primar ales în cel mai mare oraș, cu peste 350 000 de voturi, în timp ce Lasconi e primar ales cu 9000 de voturi într-un orășel. În termen de voturi la alegerile locale, Nicușor Dan face cât 40 de Lasconi. 

Prezidențiabila USR, cunoscută pentru orgoliul gonflat, dar și instabilitatea emoțională, accentuată în ultima perioadă de tensiunea unei campanii de asemenea anvergură, s-a simțit umilită de atitudinea colegilor de partid față de Nicușor Dan și a izbucnit chiar în forul cel mai important al partidului. 

La rândul lor, liderii USR sunt din ce în ce mai exasperați de ieșirile candidatei din tot felul de motive meschine, pe teme tot mai triviale și minore, care duc la conflicte majore în partid. 

Nu în ultimul rând, trebuie spus și lui Nicușor Dan nu i s-a cerut acordul pentru a fi folosit pe materialele de promovare ale USR.

Imaginea care a provocat furia prezidențiabilei USR:

 

Mai multe articole despre:
elena lasconi usr alegeri 2024