MENIU

Elena Ceaușescu era mai mult CIUMĂ decât MUMĂ. Ce plan cinic avea pentru minerii din Valea Jiului

Elena si Nicolae Ceaușescu intr-un tablou omagial

Propaganda regimului comunist o înfățișa pe Elena Ceaușescu drept "femeie comuniste, soție, bună mamă", însă toți cei care au cunocut-o o descriu drept o femeie rea, ranchiunoasă și răzbunătoare față de cei care-i stăteau în cale și nepăsătoare față de suferințele clasei muncitoare, din rândul căreia se revendica.Un exemplu despre "grija maternă" pe care o purta oamenilor este relatat de un fost ministru și membru al nomenclaturii comuniste, Cornel Burtica

Fostul ministru comunisct a relatat că Elena Caueșescu a urcat extrem de rapid în ierahia de partid și nu neapăarta pentru că ar fi "tras-o" după el, ci pentru că pe căi mai mult sau mai uțin ordoxe chiar ea l-a forțat să o avanseze.

Pagină omagială dedicată Elenei Ceaușescu, de ziua ei, ianuarie 1989 (Ziare Arcanum)

"A început să aibă păreri despre toate. În toate fenomeele negative din ara asta, a avut partea ei de vină. La un moment dat a venit cu absurditatea ca nu sunt din localitatea unde se află exploatarea minieră să nu ma primească pâine (pe cartelă, din partea întreprinderii - N.R.) să mănânce de la țară. 

Elena Ceaușescu și rețeaua MENAJERELOR. Informatoarele „Savantei” băgau spaima în securiști și secretari de partid

Și au făcut o hotărâre, au venit cu ea în Comitetul Executiv și a fost repinsă. Atunci Nicolae Ceaușescu a emis un decret, care nu mai trebuia să treacă prin Comitetul Executiv și s-a ajuns la mișcări ale minerilor de la Motru, prin `80. MInerii au devastat primăria, a spart geamurile de la exploatare și a fost o revoltă" a relatat Burtică, în dialog cu jurnalista Rodica Chelaru, în cartea "Culpe care nu se uită". 

Nicolae Ceaușescu nu mai avea percepția realității. Răspunsurile DELIRANTE oferite unui jurnalist american, în 1989

 

 

Mai multe articole despre:
elena ceausescu mineri fara salarii mineri