MENIU

El revoluţionează complet cartofii prăjiţi. Ce reţetă are

Olandezul Sergio Herman, parte din tagma chefilor onoraţi cu stele Michelin, iese pe piaţă cu o nouă abordare: Frites Atelier, un concept de magazin de tip "take away", unde vinde cartofi prăjiţi "high-end".

Dupa 26 de ani de "fine dining", Sergio Herman a riscat cu un nou concept culinar. Un business in care ii are alaturi ca parteneri pe Peter Coins si Lhassan Ait Ali. Herman a schimbat total stilul clasic de prezentare. In loc de ketchup sau maioneza, cheful olandez a creat cinci sosuri stilate: béarnaise, clasic, cu busuioc, cu piper sau cu trufe, fara conservanti sau aditivi artificiali.

Timp de 18 luni, a cautat si testat sute de soiuri de cartofi pentru a-i alege pe cei mai buni. S-a oprit la cartofii organici din provincia Zeelanda. O portie de cartofi prajiti costa intre 3.50 euro si 5 euro, in timp ce un platou vegetarian poate fi cumparat pentru 5-7 euro. Designul Frites Atelier este inspirat din cel al braseriilor traditionale frantuzesti, dar si din ahitectura restaurantului Balthazar din New York. Primul magazin s-a deschis la Haga, inca trei urmand sa fie inaugurate pana la finalul anului in Amsterdam, Arnhem si Utrecht. Sergio Herman este proprietarul a doua restaurante - The Jane, in Antwerp, si Pure C, in Cadzand - ambele premiate cu stele Michelin.

sursa

Mai multe articole despre:
cartofi prăjiţi sergio herman high end