MENIU

El este bărbatul care a dat foc în interiorul Parlamentului. Polițiștii fac apel la populație pentru a-i da de urmă

Poliția Română a lansat un apel către populație pentru identificarea și prinderea principalului suspect în cazul incendiului de la Palatul Parlamentului.

După ce ar fi provocat un incendiu în incinta clădirii, bărbatul a reușit să fugă, iar forțele de ordine îl caută acum în zonele adiacente, precum parcurile și stațiile de metrou. Suspectul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Ce au transmis oamenii legii în acest caz

Poliția a făcut publică o fotografie cu presupusul atacator și îndeamnă pe oricine are informații sau l-ar putea recunoaște să sune de urgență la 112. Conform codului penal, fapta de care este acuzat se încadrează la „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin alte mijloace similare, punând în pericol persoane sau bunuri". Aceasta se pedepsește cu închisoarea între 2 și 7 ani.

„Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”

Incidentul de la Palatul Parlamentului

Zona de la parterul Palatului Parlamentului, în dreptul intrării pentru vizitatori, a fost evacuată de urgență în urma incendiului. Se pare că bărbatul a incendiat magazinul de suveniruri folosind benzină. Președintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, a confirmat că incendiul a fost declanșat de o persoană încă neidentificată. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită grav, însă o angajată a suferit un atac de panică.

Incendiul a avut loc într-o zonă destinată vizitatorilor, ceea ce a dus la evacuarea rapidă a aproximativ 300 de persoane din clădire. Autoritățile investighează circumstanțele exacte ale incidentului și colaborează cu publicul pentru a-l găsi pe responsabil.