MENIU

Egiptul a atacat 12 vehicule militare libiene care încercau să treacă frontiera

Egiptul a lansat un atac aerian, distrugând 12 vehicule încărcate cu arme, muniție și materiale explozive care încearcau să treacă granița din Libia, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei egiptene, marți. 

Forțele aeriene au acționat după ce li s-a adus la cunoștință că „elemente criminale” s-au grupat  pentru a încerca să treacă granița de vest, conform declarației armatei, fără a oferi detalii despre locul sau momentul exact în care a avut loc incidentul, informează Reuters.

Acțiunea au survenit la o lună după ce Egiptul a lansat o serie de atacuri aeriene în Libia asupra a ceea ce s-a declarat a fi militanți islamiști răspunzători cu atentatul din luna mai, împotriva creștinilor de rit coptic, aflați în autocare, îndreptându-se către o mănăstire.

Atunci, un număr de 29 de credincioși copți au fost uciși în provincia Minya din sudul Egiptului. Statul islamic și-a asumat responsabilitatea. Creștinii copți reprezintă cel mai mare grup minoritar din Egipt, iar actele de violență împotriva lor a crescut în ultimele luni.