MENIU

Șeful Radioului public, cheltuieli exorbitante cu călătoriile în străinătate

Seful Radioului public

Societatea Română de Radiodifuziune a cheltuit, în ultimii doi ani, 110.000 de euro pentru nu mai puțin de 32 de deplasări în străinătate făcute în acest interval de președintele-director general al instituției, Ovidiu Miculescu, potrivit dezvăluirilor docute de site-ul Tolo.ro.

Șeful radioului public, susținut de populație prin intermediul taxei radio-tv, zboară numai la business class și este însoțit în călătoriile sale, uneori, de o consilieră care a primit o condamnare penală pentru conflict de interese.

"Președintele Radio România străbate lumea în lung și-n lat, într-un ritm de neegalat, la care nu visează, luați împreună, nici președintele Iohannis și premierul Ciolos. Care nici ei nu zboară tot timpul la business, precum directorul Radio România", scrie Tolo.ro.

Potrivit sursei citate, Ovidiu Miculescu s-a deplasat de 32 de ori în străinătate în perioadă 1 iulie 2014-1 iulie 2016 și a văzut aproape toate continentele: "șefului îi lipsesc doar Africa și Antarctica". "A fost de două ori în China, de două ori în SUA și a ajuns în Australia, Myanmar, Cuba, Canada, India, Brazilia, Norvegia și Malaezia. A zburat la business nu doar pe destinațiile lungi, la prețuri de peste 5.000 de euro, de la 4 ori la 8 ori mai mari decât cele de la economic. Tot la business a zburat și în zboruri de o oră și ceva, spre Turcia, Cehia sau Polonia, cu bilete de 900 de euro", scrie Tolontan.

Tolontan trece în revistă mai multe călătorii făcute de Ovidiu Miculescu în ultimele trei luni pentru care jurnalistul a obținut date și compară cheltuielile șefului Radioului public cu cele ale omologului sau de la BBC, Helen Boaden.

Mai multe articole despre:
null