MENIU

Efectul neștiut al consumului de castane

Studiile arată că un consum moderat, de patru-cinci castane pe zi, aduce numeroase beneficii sănătăţii: combate anemia, reduce nivelul colesterolului „rău”, tratează neplăcerile digestive şi revigorează sistemul nervos.

În castane găseşti multe săruri minerale importante, precum: potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc, alături de vitamine din complexul B (B1, B2, B6), vitamina E şi o cantitate modestă de vitamina C.

Nutriţioniştii spun că un consum de trei castane coapte pe zi reduce cu 20 la sută riscurile de boli cardiovasculare şi, în acelaşi timp, pe cele de infarct miocardic. Datorită complexului de vitamine B şi magneziului din compoziţie, castanele acţionează ca un medicament cu efect asemănător antidepresivelor, recomandat adulţilor şi copiilor depresivi. În plus, magneziul combate oboseala, stresul şi anxietatea. Dieta cu un delicios piure de castane revigorează sistemul nervos, scrie adevarul.

Nutriţioniştii recomandă câte o porţie de şase linguri cu piure de castane pe zi. Cura trebuie urmată timp de patru săptămâni. Piureul se obţine din 500 g castane, 300 ml lapte degresat, o lingură de vanilie şi din trei linguri de ulei de măsline pur. Se fierb castanele, iar miezul lor se trece prin maşina de măcinat nuci. În pasta obţinută se adaugă celelalte ingrediente, amestecându-le bine până când compoziţia se omogenizează. Separat, se prepară un sirop de zahăr din 40 g zahăr, 75 ml apă şi două linguriţe de rom. Ingredientele se fierb la foc mic până când siropul se îngroaşă. Când acesta s-a răcit, se adaugă în pasta de castane şi se asezonează cu o linguriţă de pudră de scorţişoară.


Mai multe articole despre:
sănătate castane efect consum castane