MENIU

Efectele nebănuite ale pâinii integrale. Iată ce se întâmplă dacă mânânci o felie în fiecare zi!

<p>Efectele bănuite ale p&acirc;inii integrale. Iată ce se &icirc;nt&acirc;mplă dacă m&acirc;n&acirc;nci o felie &icirc;n fiecare zi!</p>

Consumul regulat de pâine integrală ne poate ajută să trăim mai mult, susţin cercetătorii americani. Ei au demonstrat că o singură felie de pâine integrală (28g) consumată zilnic scade cu 5% rată mortalităţii şi cu 9% rată mortalităţii determinată de bolile cardiovasculare.

Descoperirea a fost făcută în urmă unui studiu pe termen lung realizat de prestigioasă Facultate de Sănătate Publică de la Harvard.

Recomandările cercetătorilor sunt ferme: consumul zilnic de cereale integrale aduce beneficii certe pentru sănătate. Explicaţia este simplă: cerealele integrale conţin toate părţile componente ale grâului - tărâţe, germeni şi endosperm - care, în mod normal, sunt îndepărtate în procesul de prelucrare pentru panificaţie.

Cum pâinea este principalul aliment din cereale integrale pe care îl consumăm, este foarte important de ştiut că prin simplă alegere de a cumpără doar pâine integrală de pe rafturile magazinelor câştigăm pe termen lung o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră.

"Studiul întăreşte recomandările curente pentru dietă, care promovează cerealele integrale că pe unul din cele mai importante şi sănătoase alimente eficiente în prevenirea bolilor cronice", susţine profesorul Qu Sun, de la Departamentul pentru Nutriţie de la Harvard, unul dintre autorii studiului.

Deşi consumul de cereale integrale a fost şi în trecut asociat cu un risc mai scăzut de apariţie a bolilor cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 sau bolile cardiovasculare, acum este pentru prima dată când sunt oferite dovezi incontestabile care atestă legătură consumului acestora cu durata vieţii.

Sursa: ziare.com