MENIU

Efectele nebănuite ale liliacului. Iată cum se prepară loţiunea minune care combate reumatismul

<p>Efectele nebănuite ale liliacului. Iată cum se prepară loţiunea minune care combate reumatismul</p>

Liliacul (Syringa vulgaris) era considerat un elixir al frumuseţii încă din antichitate. În scopuri terapeutice, de la liliac se folosesc frunzele şi florile, care au calităţi tonice, astringente şi revulsive.

Alifie: Din 25­40 g flori de liliac, lăsate la macerat într­un litru de ulei, timp de două săptămâni într­un loc cald şi întunecos, se prepară o alifie care calmează durerile reumatismale. Se poate folosi de câteva ori pe zi, masându­se uşor zona dureroasă.

Curăţarea tenului: Cu frunze de liliac fierte în lapte dulce se pot face spălături pe faţă, pentru curăţarea tenului de pete. Calmarea tenului: Dacă ai ten înroşit, ars sau pistruiat, florile de liliac strivite şi muiate în apă călduţă îl vor calma, înviora şi îi vor conferi supleţe.

Apă din flori: Se pun flori de liliac într­o sticlă, se umple pe jumătate, apoi se adaugă alcool până la un litru. Sticla se astupă bine şi se pune la întuneric, timp de 2­3 săptămåni. Lichidul rezultat se amestecă cu apă distilată în proporţie de 1 la 2 şi se foloseşte sub formă de comprese pe ten sau pentru loţionări pe întregul corp.

Sursa: info-sanatate.ro

Mai multe articole despre:
sănătate reumatism liliac