MENIU

Efectele COVID-19: Mii de șoferi români, blocați în străinătate

Mii de șoferi de tir români sunt trași pe dreapta în parcările din Europa. Oamenii așteaptă să vadă ce măsuri vor lua autoritățile și cum ar putea ajunge acasă, în contextul pandemiei de coronavirus, informează Realitatea PLUS.

Mii de șoferi de tir români sunt trași pe dreapta în parcările din Europa. Oamenii așteaptă să vadă ce măsuri vor lua autoritățile și cum ar putea ajunge acasă, în contextul pandemiei de coronavirus. Ei staționează de mai bine de 24 de ore cu mărfuri care trebuiau să ajungă în țara noastră la începutul săptămânii viitoare, transmite Realitatea PLUS.

”Șase șoferi sunt blocați în vama dintre Italia și Slovenia (...) Au stat la coadă că să treacă în Slovenia, au completat un formular, după care li s-a spus can venind din Italia nu pot să între în Slovenia sit re să ses întoarcă în Italia (...) Sunt într-o parcare unde mai sunt încă 2000 de camioane”, a spus un reprezentant al unei firme de transport, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

”Problema cea mai mare este între Italia și Slovenia. Ministerul Transporturilor de la noi face eforturi că fluxul de marfă să nu fie interrupt către România”, a declarat tot pentru Realitatea PLUS și Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor de Transport .

Mai multe articole despre:
soferi blocati coronavirus