MENIU

Șefa misiunii FMI în România, veste de ultima oră despre scăderea taxelor

Nivelul propus pentru scaderea taxelor ar trebui reconsiderat cu atentie, iar luarea unei decizii pe baza datelor financiare inregistrate in primele doua luni din acest an este prematura, considera sefa misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, scrie hotnews.ro, potrivit Mediafax.

"Credem ca nivelul propus pentru scaderea taxelor ar trebui reconsiderat cu atentie, dat fiind ca va fi nevoie de timp pentru ca masurile care echilibreaza aceste reduceri de taxe sa aiba efect", a declarat vineri Schaechter, aflata la Washington, intr-o conferinta telefonica cu jurnalistii sustinuta dupa aprobarea in board-ul FMI a raportului intocmit de expertii institutiei in urma consultarilor periodice cu autoritatile romane.

Ea a atras atentia asupra faptului ca decizia de a reduce taxele este una importanta si nu ar trebui luata in urma rezultatelor bune inregistrate in primele doua luni din acest an.

"Sa iei o astfel de decizie pe baza rezultatelor din primele doua luni este prematur. Vedem ca deficitul bugetar pe cash a inregistrat un surplus in primele doua luni ale anului fiscal. Cheltuielile din primele doua luni au fost mai scazute decat era prevazut in programul bugetar. Ce este important pentru reducerea taxelor este ca aceste imbunatatiri legate de colectare sa fie permanente", a afirmat Schaechter.

Oficialul FMI a aratat ca stie ca TVA din Romania este una dintre cele mai mari din UE si ca la un moment dat va fi redusa, dar a atras atentia asupra momentului in care va fi operata aceasta taiere.

 Mai multe pe hotnews.ro