MENIU

Șefa misiunii FMI în Grecia a făcut meditații cu Klaus Iohannis

<p>Delia Velculescu, noua sefa a FMI &icirc;n Grecia</p>
Sibianca Delia Velculescu

Noua șefă a delegației FMI în Grecia este o româncă, Delia Velculescu, plecată de peste 20 de ani în SUA. Originară din Sibiu, românca de la FMI a făcut, se pare, meditații la fizică în liceu cu nimeni altul decât Klaus Iohannis, președintele României.

Delia Velculescu, sefa Misiunii Fondului Monetar Internaţional în Grecia, este sibiancă. Ea a terminat Colegiul Gheorghe Lazăr în 1993, fiind şefă de promoţie, informează ziarul Tribuna din Sibiu.

Profesorii îşi amintesc că Delia Velculescu a fost e o elevă de excepţie. Fosta dirigintă, Marcela Pripiş îşi aminteşte că "Delia, fără a fi nicidecum genul de copil tocilar, a ştiut tot timpul ce îşi doreşte şi a reuşit ce şi-a propus", spune diriginta promoţiei 1993 a clasei a XII-a E.

Profesorul de matematică, Ioan Igna îşi aduce aminte că Delia era un copil cu o inteligenţă nativă, care muncea foarte mult. "Era o clasă de excepţie, o clasă de olimpici. Delia avea o inteligenţă nativă. Mergea la multe olimpiade. Era foarte deşteaptă şi avea note bune la toate materiile. Nu avea cum să fie şefă de promoţie altfel", spune profesorul.

Potrivit sursei citate, fosta dirigintă a Deliei Velculescu spune că aceasta participa la Clubul Olimpicilor la Fizică şi că aici se pare că l-ar fi avut, printre îndrumători, pe preşedintele României, Klaus Iohannis.

„L-am auzit pe Radu Limpede, coleg de clasă cu Delia, că l-a avut profesor, dar nu la liceu, pe preşedintele Iohannis. Nu se întâmpla la liceu acest lucru, domnul Iohannis fiind profesor la Brukenthal atunci. Dar Delia participa la sfârşit de săptămână la Clubul Olimpicilor la Fizică, la care participau profesori de la toate liceele şi chiar profesori de facultate. Lucrau 3 – 4 – 5 ore duminica, la fizică, pentru olimpiade", a spus Marcela Pripiş.

Deşi trăieşte departe de Sibiu, Delia Velculescu a participat, în urmă cu 2 ani, la întâlnirea ce a marcat 20 de ani de la terminarea liceului, iar Marcela Pripiş spune că „fata care a termiant liceul la Sibiu este la fel de frumoasă".

Mai multe articole despre:
Grecia FMI Klaus Iohannis delia velculescu