Șefa ÎCCJ, atac dur la Ponta: "Legea nu este egală pentru toți"
Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) reacționează dur după votul de marți din Parlament prin care s-a refuzat urmărirea penală a premierului Victor Ponta.
Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a făcut un scurt comentariu după votul de ieri din Camera Deputaților care a adoptat raportul Comisiei Juridice de respingere a începerii urmăririi penale a premierului.
Livia Stanciu le-a declarat jurnaliștilor prezenți la sediul CSM că a ajuns la concluzia după votul de ieri din Camera Deputaților că "legea nu este egală pentru toți", transmite Realitatea TV.
Întrebată, la sosirea la sediul CSM, despre declarația președintelui Iohannis, care a vorbit despre ''o zi tristă pentru democrație'' după votul de marți din Camera Deputaților, Livia Stanciu a afirmat: Ceea ce s-a întâmplat în Parlament, din punctul meu de vedere, demonstrează că legea nu este egală pentru toți cetățenii României''.
Anterior, șefa ICCJ declarase, referitor la votul dat în Camera Deputaţilor, că problema avizării sau neavizării începerii urmăririi penale aparţine Parlamentului, care „aşa a înţeles să decidă".
„Problema avizării sau neavizării aparţine acestei autorităţi legiuitoare, care aşa a înţeles să decidă", a spus Stanciu.
Victor Ponta a fost salvat marți de deputaţi, aceştia au respins în plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului pentru conflict de interese. 231 au votat "pentru" respingerea urmăririi penale şi 120 "împotrivă".
Comisia juridică a întocmit raport de respingere a cererii procurorului general privind urmărirea penală a lui Victor Ponta. Împotriva începerii urmăririi penale au fost 18 voturi. "Pentru" au votat 7 deputați și a fost înregistrată o abținere.
Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că, în unanimitate, colegii săi din Comitetul Executiv Național al PSD și liderii coaliției au decis că vor să meargă mai departe și să continue guvernarea.
Victor Ponta este urmărit penal de procurorii anticorupție în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, precum și pentru conflict de interese prin numirea lui Dan Șova în poziții de ministru al Guvernului condus de Ponta.