MENIU

Șef de la Garda de Mediu, trimis în judecată pentru fapte de corupție

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Cornel Vasile, comisar șef la Garda Națională de Mediu Ialomița, pentru fapte de corupție.

Oamenii legii îl acuză pe Cornel Vasile de săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană.

În rechizitoriul întocmit se arată că, în perioada februarie – iunie 2015, Cornel Vasile, în calitate de comisar șef la Garda Națională de Mediu Ialomița, a controlat, coordonat și condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăți comerciale, unde, de altfel, deținea și calitatea de asociat.

Concret, șeful Gărzii de Mediu a contactat ori, după caz, a fost contactat de partenerii de afaceri, a făcut plata salariilor angajaților și s-a interesat, în mod constant, de situația sumelor de bani ce trebuiau încasate și a restanțierilor.

De asemenea, în perioada respectivă, inculpatul a efectuat plăți către furnizori, a aprobat reparația unui autoturism aparținând celor două societăți pe care le administra și achiziția de carburant, a solicitat și a obținut prelungirea unui contract de leasing pentru un autoturism aparținând firmelor.

“Comportându-se ca un administrator de fapt, inculpatul Vasile Cornel a dispus celor cei doi administratori de drept efectuarea demersurilor legale pentru recuperarea unor sume de bani neîncasate, a stabilit modul de acțiune al uneia dintre societăți la licitațiile la care urma să participe, și-a dat acordul pentru vânzarea unui utilaj aparținând celor două societăți și a solicitat și primit sume de bani din contabilitatea celor două societăți pentru repararea autoturismului personal”, susțin procurorii.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomița, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.