MENIU

Edward Pastia: "Oprescu nu era de capul lui. PSD l-a folosit atunci când i-a convenit"

Edward Pastia

Realizatorul Realitatea TV, Edward Pastia, crede că Sorin Oprescu făcea parte dintre acei demnitari care au impresia că pe ei nu-i atinge nimic, câtă vreme au spatele politic asigurat.

Edward Pastia a spus că nu e suprins de reținerea lui Oprescu dat fiind că Realitatea TV a prezentat de-a lungul timpului nenumărate știri despre camarila care s-a creat la nivelul Primăriei Capitalei.

Sorin Oprescu s-a bazat pe susținerea politică venită din partea PSD, crede Pastia.

"E șocant. Unii demnitari au impresia că pe ei nu-i atinge nimic câtă vreme au legături politice. Sorin Oprescu nu era de capul lui. PSD l-a folosit pe Sorin Oprescu atunci când i-a convenit. A existat o relație  în beneficiul ambelor părți", a declarat Pastia.

Potrivit jurnalistului Realitatea TV, suma de 25.000 e derizorie, dacă ne gândim la contractele care s-au încheiat la nivelul municipalității. "Dacă îi întrebăm pe cei 4 milioane de români care trăiesc la limita subzistenței, suma nu mai e deloc derizorie", a precizat Pastia.

"Mi se pare ciudat cum la acest nivel încă se iau bani în sacoșă. Ține de gradul de inteligență dacă e așa cum spun procurorii", a mai spus Pastia.

Cozmin Guşă: „Arestarea lui Sorin Oprescu este încă o lovitură pentru Victor Ponta"

Cutremur la Primăria Capitalei, decapitată astăzi după ce Sorin Oprescu a fost prins în flagrant când lua 25.000 de euro mită, în faţa casei sale.

Sorin Oprescu a fost ridicat şi dus în toiul nopţii, în mare taină, la DNA. Edilul a refuzat să facă declaraţii în faţa procurorilor, dar avocatul lui spune că, de fapt, Oprescu s-a împrumutat ca să-şi plătească taxele la stat.

Primarul declarat independent a creat totuşi degringolată în PSD. Mandatul său a fost girat de însuşi Victor Ponta. O dată cu scoaterea lui Oprescu de pe scenă şi oportunităţile politice în perspectiva alegerilor locale se reconfigurează.

Mai multe articole despre:
Oprescu Sorin Oprescu