Educația sinistrată. Motivul incredibil pentru care 1.000 de elevi de la un liceu din Buzău sunt trimiși acasă, la cursuri online
Deși România este în Secolul 21 și membră a UE, realitatea din teren ține să o contrazică. Peste o mie de elevi ai Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu”, din Buzău, învaţă de o săptămână online, întrucât spaţiul unde îşi desfăşurau cursurile nu are apă potabilă.
Elevii Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău care învaţă de mai bine de 4 ani în spaţiul unui fost liceu industrial, din cauza lucrărilor de reabilitare în care a intrat clădirea-monument a colegiului, studiază în sistem online de o săptămână deoarece clădirea în care se ţin cursurile este legată la reţeaua de apă potabilă a unei societăţi care a sistat alimentarea, din cauza unei avarii interne.
Între timp, lucrările la clădirea Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” au fost încheiate, iar până acum municipalitatea a dat mai multe termene până când elevii de la Eminescu ar fi trebuit să revină în imobil, însă niciunul dintre acestea nu a fost respectat, tot timpul ivindu-se câte o nouă problemă. Astfel, termenele pentru revenirea elevilor de la ”Eminescu” lansate de municipalitate au fost 1 august 2023, odată cu începerea noului an de învăţământ, după primul modul, apoi după vacanţa de iarnă, însă intre timp s-a constatat că mai trebuie făcute o serie de lucrări pentru ca şcoala să primească autorizaţie de securitate la incendiu din partea reprezentanţilor ISU.
De săptămâna trecută a început şi procesul de recepţie a lucrărilor, iar o comisie din Primărie a mers acolo şi chiar a făcut publice primele imagini cu clădirea reabilitată, însă, cum autorizaţia de securitate la incendiu de la ISU nu a ajuns, nu s-a putut trece la mutarea elevilor din spaţiul unde au fost detaşaţi de mai bine de patru ani.
În cadrul Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” învaţă în prezent 1.250 de elevi, atât clase de gimnaziu, cât şi de liceu, în două schimburi. Cursurile se fac în clădirea care a aparţinut Liceului de Chimie de pe strada Transilvaniei.