MENIU

Eduard Khil este readus în atenția publicului de Google! Cine este Eduard Khil? VIDEO

Eduard Khil, cunoscut și ca Eduard Khil sau Eduard Hil a fost un bariton rus, distins cu premiul Artist al Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste. Eduard Khil este celebrat de Google la 83 de ani de la nașterea sa, a fost născut pe 4 septembrie 1934, la Smolensk. În 2010, Eduard Khil vine din nou în atenția publicului cu melodia „Trololo” care se propagă cu rapiditate printre fanii YouTube, devenind un meme. 

Eduard Khil își obține, în 1960, licența la Conservatorul din Leningrad, actualul Sankt Petersburg, unde studiază sub îndrumarea lui Evgheni Olhovschi și a Zoiei Lodii. După terminarea studiilor, începe să cânte ca solist. 

Între 1977-1979, Eduard Khil a predat cursuri de solo la Academia statală de teatru și arte din Sankt Petersburg.

După ce cariera sa de cântăreț a fost eclipsată spre începutul anilor '90, Eduard Khil s-a centrat asupra problemelor legate de viața sa privată, lucrând într-un cafe-bar din Paris. Din 1997, Eduard Khil s-a implicat, împreună cu fiul său, într-un proiect de colaborare cu grupul rock Prepinachi.

În 2009, o versiune vocalizată a melodiei lui Eduard Khil din 1976, intitulată „Sunt foarte bucuros că în cele din urmă mă întorc acasă”  a fost încărcată pe YouTube și s-a transformat rapid într-un meme internet cunoscut, de altfel, cu numele de „Trolololo”.

Numele „Trolololo” vine de la onomatopeea atât de caracteristic vocalizată de Hil în timpul interpretării melodiei.

Mai întâi clipul lui Eduard Khil a fost publicat pe următoarea adresă, în data de 21 februarie 2010, dar și-a câștigat o audiență spectaculoasă pe data de 3 martie, într-un fragment din programul de televiziune The Colbert Report și a fost imediat parodiat de actorul Christoph Waltz, în cadrul programului de noapte emis de canalul de televiziune ABC din SUA, Jimmy Kimmel Live!

Cântecul lui Eduard Khil a fost folosit imediat ca o glumă bait and switch între utilizatorii YouTube, mulți fani considerând experiența „trolololo” un meme comparabil cu un rickrolling.

Meme-ul „trololo" a început să suscite interesul lui Hil de a-și reîncepe cariera muzicală; adresa de internet „trololo” include chiar și o cerere ca Eduard Khil să efectueze un turneu mondial.

sursa: wikipedia

EDUARD KHIL// EDUARD HIL, aniversare! Cum a ajuns piesa Trololo, atât de cunoscută pe Youtube

 

Mai multe articole despre:
google Eduard Khil