MENIU

Echipele de salvatori români au ajuns în Turcia - IMAGINI din țara devastată de cutremure

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat, luni seară, că echipele de salvatori români au ajuns în Turcia.

„Cele 2 aeronave militare care au transportat echipa de salvatori români și tehnica aflată în dotare au aterizat în Adana, Turcia.

Reamintim că în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă, aproape 60 salvatori români( echipe specializate de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți din cadrul UPU-SMURD București -Floreasca, echipă formată din personal specializat și echipă canină din cadrul Clubului Câinilor Utilitari) cu tehnică specializată aferentă au plecat astăzi din București în scopul sprijinirii omologilor lor turci.

Echipa de salvatori români a intrat în legătură cu autoritățile turce, aceștia fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Totodată, o a treia aeronavă aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române este în acest moment în drum spre Adana, pentru a completa tehnica de intervenție, indispensabilă echipelor de salvatori”, a transmis DSU.

România răspunde apelului de sprijin venit din partea Turciei!”, a transmis DSU.
Astăzi, 6 Februarie a.c, pompierii salvatori români au răspuns rapid solicitării de sprijin venite din partea autorităților turce, puternic afectate de seriile de cutremure produse în ultimele ore pe teritoriul acestora.
În baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă, aproape 60 salvatori, cu tehnică specializată aferentă au plecat astăzi din București, în scopul sprijinirii omologilor turci.

Aeronavele militare aparținând Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu o echipă specializată de căutare-salvare RO-USAR a IGSU, alături de 2 câini antrenați, o echipă medicală din cadrul UPU-SMURD București (parte integrantă a INSARAG), ofițeri de legătură din cadrul DSU dar și o echipă din cadrul Clubului Câinilor Utilitari, alături de 2 câini, antrenați pe specificul acestei misiuni de căutare și salvare a victimelor.

La plecarea în misiune a salvatorilor români a participat și ministrul afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode, care a transmis salvatorilor cuvinte de încurajare, mulțumiri pentru promptitudinea avută în scopul sprijinirii populației și autorităților turce și nu în ultimul rând, mult succes în misiune.

România continuă să-și onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență, spun autoritățile române.

Mai multe articole despre:
dsu turcia echipe salvatori