MENIU

Ce transmite o persoană care își atinge frecvent nasul în timp ce vorbește. Ce trădează acest gest, conform comunicării non-verbale

Ce transmite o persoană care își atinge frecvent nasul în timp ce vorbește. Ce trădează acest gest, conform comunicării non-verbale.

Strategii în  comunicare, pentru a avea un efect pozitiv asupra celorlalți și ce trebuie să faci pentru a avea un impact pozitiv în comunicare, dar și ce trebuie să eviți să faci atunci când te afli într-o situație de comunicare.

Strategii în comunicare

Oamenii își formează 90% din părerea despre tine în primele patru minute, iar aproximativ 80% din impactul pe care îl produceți asupra lor este cel nonverbal, scrie Allan&Barbara Pease, în cartea lor Abilități de comunicare. Conform acelorași autori, iată zece strategii în comunicare, ce reprezintă o mare șansă pentru a avea un efect pozitiv asupra celor cu care interacționați.

Evitați atingerea feței

Studiile despre strategiile în  comunicare arată că, atunci când o persoană are ceva de ascuns, își acoperă fața sau își atinge în mod repetat nasul sau fața. Evitați, așadar, să vă atingeți fața!

Țineți palmele la vedere

Este foarte important să țineți palmele la vedere, spre exemplu pe masă, nu sub masă, atunci când sunteți așezat. Acest gest va semnala, în subconștientul interlocutorului, faptul că nu reprezentați o amenințare, iar reacția va fi una pozitivă.

Cum recunoști un ticălos. Indicii care dau de gol o persoană care NU este demnă de încredere

Țineți-vă degetele lipite

Persoanele care își țin degetele lipite sau mâinile sub bărbie, atunci când vorbesc, reușesc să capteze cel mai mult atenția. În caz contrar, sunteți perceput ca fiind mai puțin autoritar.

Țineți-vă coatele depărtate de corp

Dacă nu veți ține coatele lipite de corp, ci la depărtare de acesta, cum ar fi pe marginile unui fotoliu, veți fi perceput ca un om puternic și cinstit, în același timp. Persoanele umile și slabe își lasă coatele să cadă pe lângă corp, în semn de protecție, fiind percepute ca persoane fricoase, lipsite de încredere în ele.

Continuarea AICI

Mai multe articole despre:
comunicare non verbala gesturi sfaturi