Ești fan scorțișoară? Iată câteva motive să nu exagerezi când o folosești
Si în cazul consumului de scorțișoară, de altfel un condiment extrem de sănătos, cuvântul cheie este moderația.
Scortișoara este extrem de populară la nivel mondial și multe studii au demonstrat beneficiile extraordinare pe care le are asupra sănătății, inclusic reducerea riscului de diabet, cancer și boli ale inimii.
Există două tipuri cunoscute de scorțișoară:
– Cassia, denumită scorțișoară obișnuită, este cea mai folosită;
– Ceylon, denumită și “scorțișoară autentică”, are o aromă mai dulce și este mai deschisă la culoare decât scorțișoară Cassia.
Cea care se găsește cu predominantă în comerț este varietatea mai ieftină, scorțișoară Cassia. Iar un consum ridicat din acest sortiment poate cauza probleme de sănătate din cauza cantității ridicate de cumarina, o toxina naturală cu potențial nociv pentru ficat dacă este ingerată în cantități mari. Iată efectele secundare ale unui consum exagerat de scorțișoară Cassia.
Rănește ficatul
Scortisoara obișnuită conține în jur de 5mg de cumarina per 2 linguri (2g) de produs, în vreme ce varianta Ceylon conține un nivel nedetectabil sau doar urme de cumarina.
Limita zilnică maximă recomandată este de (0.1 mg/kg) în funcție de greutatea corporală, sau 5mg pe zi în cazul unei persoane de 50kg. Mai exact, 1 lingură, 1 ½ jumate de scorțișoară Cassia pe zi.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.