MENIU

E oficial! A fost adoptată Ziua Bărbatului. Când va fi sărbătorită

Parlamentarii au adoptat, miercuri, cu 204 voturi „pentru”, 16 „împotrivă” şi 63 abţineri legea prin care ziua de 8 Martie este declarată Ziua Femeii şi cea de 19 noiembrie Ziua Bărbatului. Legea va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, potrivit Realitatea TV.

Potrivit propunerii legislative, iniţiate de cinci senatori de la PSD şi PNL, autorităţile administraţiei publice pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar Televiziunea Publică şi Societatea Română de Radiodifuziune vor putea include în programele lor „emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii sau, după caz, drepturilor bărbaţilor”.

 "Aveți în fața un parlamentar care nu a votat pentru această inițiativă. Cred că Parlamentul are menirea de a legifera legi utile și necesare societății. În campanie electorală ar trebui să ne oprim să venim cu idei năstrusnice. Prețuim femeile pentru că sunt mame, soții, fiice, dar bărbații sunt bărbați, ar trebui să sărbătorească această zi prin muncă. Când vorbim de politicieni, avem suficient de multe sărbători importante să mai creionăm în calendar încă o zi doar pentru a găsi un prilej de sărbătoare forțată sau pentru a justifica cheltuieli din banii publici", a declarat Eugen Tomac.

Mai multe articole despre:
lege Ziua Femeii Ziua Bărbatului 19 noiembrie