MENIU

E fără precedent! ANAF ia la puricat conturile bancare ale românilor

<p>Controalele de la Fisc au băgat spaima &icirc;n oamenii de afaceri rom&acirc;ni</p>

Agentia Nationala de Administrare Fiscala ar putea primi zilnic de la banci informatii despre operatiunile cu numerar, in lei sau in valuta ale contribuabililor români.

ANAF ar putea primi zilnic de la banci informatii despre operatiunile cu numerar, in lei sau in valuta, mai mari de 5.000 de euro, efectuate de contribuabili, se mentioneaza in Noul Cod de procedura fiscala, aflat in dezbatere publica, potrivit AvocatNet.ro.

Daca proiectul de lege va fi aprobat, atunci bancile vor fi obligate sa raporteze aceste informatii catre Fisc. Guvernantii au mai incercat la finele anului trecut sa introduca o masura asemanatoare.

Mai exact, ei au propus in decembrie 2014 ca bancile sa fie obligate sa comunice lunar Fiscului toate rulajele si/sau soldurile conturilor deschise la acestea, insa masura nu a fost aprobata.

Comunicarea dintre institutiile de credit si ANAF ar putea fi reglementata mai strict, dupa cum se arata in proiectul de lege privind Noul Cod de procedura fiscala, aflat in dezbatere publica. Astfel, bancile vor avea noi obligatii in ceea ce priveste informatiile pe care le furnizeaza organelor fiscale.

Mai mult decat atat, Noul Cod de procedura fiscala aflat in dezbatere publica mai prevede ca institutiile de credit ar putea fi obligate ca la solicitarea organului fiscal central sa comunice beneficiarii reali ai operatiunilor bancare, asa cum sunt definiti la art. 4 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor. Mai multe...

Mai multe articole despre:
ANAF impozite taxe Fisc conturi bancare