MENIU

DUREROS: Fetiţa bolnavă de cancer, ai cărei părinţi au refuzat tratamentul, nu mai poate fi operată

Fetiţa de opt ani, bolnavă de cancer, ai cărei părinţi au fost obligaţi de instanţă să o ducă la spital nu mai poate fi supusă unui transplant medular, pentru că boala este prea avansată, anunţă Ziarul de Iaşi. În aceste condiţii, micuţa va continua tratamentul de chimioterapie la Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde micuţa fusese trimsă pentru o eventuală operaţie, a declarat vineri pentru News.ro că fetiţa de opt ani din Iaşi are o tumoră care a metastazat şi a invadat totul în jur, astfel că trebuie începută chimioterapia. Potrivit acestuia, medicii din Timişoara au discutat cu părinţii despre riscurile operaţiei şi aceştia au optat să urmeze un tratament de chimioterapie la Iaşi.

Medicii timişoreni spun că, în condiţiile în care tumora a metastazat, sansele unei vindecări totale nu mai există.

Fetiţa, care este din localitatea ieşeană Răducăneni, a fost internată la Spitalul de Copii din Timişoara în 12 decembrie, după ce nu mai fusese consultată de un medic din iulie, pentru că părinţilor le era teamă că la spitalul din Iaşi medicii i -ar putea fura organele.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi i-a dat în judecată pe părinţi şi la începutul lunii decembrie, prin ordonanţă preşidenţială, aceştia au fost obligaţi să continue tratamentul micuţei. 

Mai multe articole despre:
Timişoara Iaşi copil cancer