MENIU

Dureri în partea stângă? Ai putea suferi de această boală cruntă

<p>Cancer ovarian: Simptomele &ldquo;asasinului tăcut&rdquo;</p>

Zona abdominală este predispusă la multe tipuri de durere din cauza sistemului digestiv şi a organelor vitale din această regiune a corpului. Disconfortul poate să fie unul general sau unul focalizat pe anumite porţiuni. În funcţie de intensitatea duerii, mai jos veţi găsi afecţiunile de care poţi suferi.

Înainte de toate, atunci când simţi un disconfort în partea stânga a corpului, trebuie să îţi dai seama cu ce tip de durere te confrunţi.

Iată o clasificare ajutătoare în acest sens:

- durere uşoară;

- durere ascuţită şi puternică, care apare brusc;

- durere uşoară care devine tot mai intensă într-o perioada de timp mai lungă;

- durere prelungită, care variază în intensitate;

- durere cronică, ce poate durea luni sau chiar ani de zile.

Partea stângă a abdomenului găzduieşte câteva organe vitale şi o parte a sistemului digestiv, dar şi terminaţii nervoase, artere, muşchi şi coaste. Oricare dintre acestea se poate inflama sau răni, provocând dureri. Iată organele care pot fi la baza disconfortului tău în partea stânga a corpului: intestinul gros, splină, stomacul, glanda suprarenală, ovarul stâng, partea stânga a ficatului, uretră stânga, rinichiul stâng, pancreasul.

Având în vedere cât de "aglomerat" este abdomenul, este foarte greu să pui un diagnostic numai în funcţie de localizarea durerii, mai ales dacă această este difuza.

Că să îţi faci o idee, iată câteva posibile cauze ale durerii în partea stânga a corpului:

1. Toxiinfectia alimentară: însoţită, de asemenea, de vărsături şi febră, în special în cazurile grave.

2. Constipaţie: când digestia la nivelul intestinului este îngreunată, apare o senzaţie de apăsare abdominală şi uneori chiar durere în partea stânga. Constipaţia poate fi prevenită printr-un regim bogat în legume şi fructe şi cu suficiente lichide.

3. Pietre la rinichi: această problema este una foarte des întâlnită, atât la femei, cât şi la bărbaţi, durerile severe în zona abdominală fiind provocate de trecerea pietrelor sau nisipului prin uretră, în procesul de eliminare. Alte simptome specifice sunt: dificultatea de a urină, usturimea la urinare, durerile de spate sau în zona lombară şi reţinerea apei în corp.

4. Abcesul muschiului psoas: o infecţie a acestui muşchi abdominal poate să ducă la apariţia puroiului şi a durerii în partea stânga a abdomenului, însoţite de umflarea acestuia în zona respectivă.

5. Cancer de colon: zona afectată poate să producă dureri în partea stânga a abdomenului, conducând şi la constipaţie, lipsa apetitului şi letargie.