MENIU

Fructul care ne ajută să scapăm de durerile de stomac. Şi medicii se uimesc de efectele lui

 Fructul care ne ajută să scapăm de durerile de stomac. Şi medicii se uimesc de efectele lui

Curmalul este un palmier, cunoscut și apreciat încă din antichitate, fiind privit de către vechii egipteni ca un simbol al fertilității și fiind cultivat în principal pentru fructele sale cu un bogat conținut de zahăr, fier și potasiu.

Curmalele conțin un procent ridicat de zaharuri, fibre naturale și antioxidanți. Aceste fructe sunt o sursă importantă de minerale (fier, potasiu, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc, fosfor, sulf, seleniu și fluor) și vitamine (vitamina A, complexul B, vitamina K). Curmalele sunt mai bogate în aminoacizi decât merele, portocalele sau bananele.

Curmala este unul dintre cele mai bune energizante naturale. Se recomandă consumul de curmale în perioadele de efort fizic și intelectual, dar și pe timpul iernii pentru întărirea sistemului imunitar, recomandate fiind persoanelor anemice, celor epuizate sau în convalescență, copiilor în creștere.

Curmalele îmbunătățesc digestia. Fiind un laxativ natural, tratează diverse tulburări intestinale și ajută la menținerea unei flore intestinale normale. Gama largă de aminoacizi prezenți în aceste fructe neutralizează hiperaciditatea sucului gastric, prevenind astfel arsurile. Consumul regulat de curmale ajută la menținerea unui control asupra ritmului de creștere a organismelor patologice și, prin urmare, la menținerea florei intestinale normale.

Unul dintre principalele avantaje ale consumului de curmale este capacitatea acestor fructe de a menține un sistem nervos sănătos, datorită conținutului bogat de potasiu, potrivit Agerpres.

Magneziul conținut de curmale tonifică mușchii și întârzie îmbătrânirea, evitând acumularea deșeurilor alimentare. Curmalele exercită o acțiune benefică și asupra prostatei și rinichilor.

Cercetările susțin că un aport ridicat de potasiu poate să reducă riscul de accident vascular cerebral cu 40%. Fructele ajută la creșterea în greutate, în afecțiunile cardiovasculare și ale cancerului. Curmalele ajută la menținerea stării de sănătate a inimii.

Deoarece curmalele conțin fluor, acestea pot ajuta la prevenirea apariției cariilor dentare. O importanță deosebită are conținutul de seleniu, care scade riscul îmbolnăvirilor de cancer și al afecțiunilor cardiace, întărind sistemul imunitar. Studiile au descoperit efecte benefice ale curmalelor în controlul cancerului abdominal, funcționând la fel de bine ca medicamentele specifice acestei afecțiuni.

 

Mai multe articole despre:
sănătate fructe curmale durere de stomac