MENIU

După ploi și furtuni, România este lovită de un nou val de caniculă. Prognoza meteo pe o lună

După câteva zile cu temperaturi scăzute și furtuni, se preconizează o schimbare semnificativă în prognoza meteo pentru România. Începând din acest weekend, vremea va suferi o transformare, aducând cu sine un nou val de căldură. 

Conform previziunilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), următoarele patru săptămâni vor aduce temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, cu posibile perioade de caniculă.

Prognoza pe 4 săptămâni

Săptămâna 29 iulie 2024 – 5 august 2024

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate în regiunile sud-vestice ale țării, comparativ cu normele acestei perioade, în timp ce în extremitatea de nord-est vor fi puțin mai scăzute. În restul țării, valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare, în special în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 5 august 2024 – 12 august 2024

Temperaturile medii se vor situa peste normalul acestei perioade în întreaga țară, cu accent pe regiunile vestice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în majoritatea regiunilor, ceea ce poate duce la o scădere a cantităților de precipitații.

Săptămâna 12 august 2024 – 19 august 2024

Se așteaptă ca temperaturile medii să fie mai ridicate decât normalul pentru această perioadă în toate regiunile, în special în sud. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normalul acestei perioade pentru cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 19 august 2024 – 26 august 2024

Temperaturile medii vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în întreaga țară, cu o intensificare în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi aproape de normal în regiunile estice și sud-estice, dar va avea o tendință ușor deficitară în alte zone.

În timp ce România se pregătește pentru un nou val de căldură, este important să fii pregătit pentru variațiile de temperatură și să acorzi atenție prognozelor meteo actualizate. Perioadele de căldură intensă și precipitațiile deficitare vor influența diverse aspecte ale vieții de zi cu zi, așa că adaptează-ți planurile de activități în conformitate cu prognoza meteo.