MENIU

După modelul Grecia, o altă ţară nu are bani pentru datorii. "Spirala morţii e aproape"

Țara în faliment

Nu doar Grecia se află pe marginea prăpastiei și recunoaște deschis că nu mai are bani pentru plata datoriilor scadente.

Statul Puerto Rico nu își poate onora datoria de 73 de miliarde de dolari, potrivit guvernatorului Alejandro Garcia Padilla, care anunță că țara sa este foarte aproape de intrarea într-o "spirală a morții".

"Nu avem cum să plătim datoria, asta este clar. Nu e vorba de decizie politică aici, ci de matematică", a declarat Garcia Padilla pentru New York Times.

"Este foarte posibil ca Puerto Rico să intre în incapacitate de plată în această vară", scrie Money.CNN.com. Exodul de populație care are loc în aceste momente în statul central american nu face decât să agraveze situația.

Problemele din Puerto Rico provin din mulți de guvernare neglijentă, cu cheltuieli nejustificate, prețuri mari la energie și dependență totală de noi împrumuturi.

"Este un cerc vicios care se alimentează și din declinul populației", spune Ted Hampton, analist la Moody's. Cei mai mulți emigranți pleacă în SUA în căutare de locuri de muncă.

Mai multe articole despre:
Grecia Puerto Rico faliment faliment Grecia