După ce se spăla pe cap se dădea pe păr cu suc de lămâie. Efectele, de neimaginat!
Ne-am obişnuit să bem mere cu lămâie dacă ne doare gâtul sau să ne răcorim vara cu limonadă. Lămâia are însă o mulţime de beneficii şi pentru frumuseţe, iar în ceea ce priveşte îngrijirea părului, poate face adevărate minuni.
Iată ce se întâmplă dacă te dai cu lămâie pe par:
1. Deschide nuanţa părului. În loc să apelezi la vopsea sau alte amestecuri chimice, îmbibă dischete demachiante cu suc de lămâie şi da-ţi cu ele pe par. Va trebui să repeţi procesul de câteva ori pentru a vedea efectele însă acesta este una dintre cele mai simple şi non-invazive metode de a-ţi deschide şuviţele.
2. Înlătură reziduurile. Dacă vrei să scapi de reziduurile lăsate pe scalp şi firul de par de şampon, balsam, masca, fixativ, spumă şi alte produse de stilizare, fă-ţi un scrub din lămâie. Amestecă sucul cu sare şi apoi masează-ţi cu grijă zonele pe care le vrei curăţate. Efectele le vei vedea imediat.
3. Ajută la creşterea rapidă a părului. Dacă îţi doreşti şuviţe mai lungi, amestecă sucul de lămâie cu ulei de ricin şi aplică-l direct la rădăcina. Spală apoi bine şi reia procesul, dar nu mai des de o dată pe săptămâna.
4. Îndepărtează mătreaţă. Dacă ai încercat o mulţime de alte soluţii, dar niciuna nu a funcţionat, ia pur şi simplu o lămâie, taie-o pe jumătate şi masează-ţi scalpul cu pulpă din ea. Procesul va şi întări rădăcina, însă trebuie să apelezi la acest tratament doar o dată pe săptămâna dacă nu vrei să-ţi degradezi firele de par.
5. Oferă strălucire. Dacă îţi faci o masca din suc de lămâie, miere şi ulei de măsline, vei oferi părului tău un luciu natural aşa cum rar ai mai văzut. Ţine masca pe şuviţe măcar 30 de minute şi mai apoi clăteşte corespunzător.
6. Curăţă foliculii. Ai părul constant gras şi pentru că foliculii tăi sunt "înfundaţi". Pentru a-i curată, amestecă suc de lămâie cu un albuş de ou pe scalp şi lasă să acţioneze timp de jumătate de ora. Mai apoi clăteşte şi simte-ţi pielea capului mai curată.
Sursa: perfecte.ro