MENIU

După ce au avut cel mai în vârstă candidat la Casa Albă, democrații ar putea folosi acum ca temă de campanie vârsta înaintată a lui Trump

Staful de campanie al lui Trump este îngrijorat de schimbarea de candidat din tabăra adversă (Profimedia)

Cu toate că au susținut cel mai în vârstă candidat la Casa Albă, după retragerea lui Joe Biden democrații ar putea folosi ca temă de campanie în favoarea Kamalei Harris tocmai vârsta înaintată a lui Donald Trump



Problema pentru campania lui Trump este că cele mai eficiente direcții de atac la adresa rivalului democrat Biden, erau legate de vârsta şi acuitatea mintală. După retragerea din cursă a acestuia, astfel de argumente nu doar că nu mai au țintă, ba chiar ar putea fi preluate de democrați împotriva lui Trump, având în vedere că acesta a devenit cel mai vârstnic candidat, scrie The Guardian, citat de news.ro.

Nu sunt de neglijat nici milioanele de dolari irosiți în publicitate legată de gafele lui Biden.

De altfel, retragerea lui Biden era cel mai pesimist scenariu al campaniei Trump pentru alegerile din 2024, au declarat cele două surse pentru The Guardian, şi toată lumea, de la Trump însuşi până la asistenţii de presă juniori, l-au îndemnat în mod ironic pe Biden să rămână în cursă.

Campania lui Trump a emis efectiv o directivă internă luna trecută pentru a se asigura că angajaţii săi nu se îngrămădesc public să se suprapună peste campania de presiune democrată care îi cerea lui Biden să renunţe.

AVANTAJELE KAMALEI HARRIS

De câteva săptămâni, campania lui Trump a fost mai preocupată de posibilitatea ca fostul preşedinte să candideze împotriva actualei vicepreşedinte decât împotriva lui Biden, unii consilieri seniori considerând că Harris este mai potrivită pentru a transmite mesaje privind avortul şi problemele juridice ale lui Trump.

Unii aliaţi ai lui Trump, inclusiv influenceri politici, au remarcat, de asemenea, că ea poate fi plină de umor uneori.

O altă problemă pentru campania lui Trump este că variantele echipei democrate par în prezent infinite: Harris ar putea fi în fruntea listei cu o serie de posibilităţi de coechipieri pentru vicepreşedinţie sau Harris s-ar putea să nu fie deloc candidatul în cele din urmă.

Mai multe articole despre:
biden retragere trump atac prea batran kamala harris