După Anglia, și Germania anunță același scenariu SUMBRU din cauza tulpinii indiene: Varianta Delta COVID-19 - predominantă până în toamnă
Scenariu sumbru în Germania prezentat de specialiștii în Sănătate publică: Varianta indiană a SARS-CoV-2 (Delta), mult mai contagioasă decât celelalte variante coronavirus va deveni predominantă cel mai târziu în toamnă!
Avertismentul a venit vineri din partea lui Lothar Wieler, directorul Institutului de Boli Infecţioase Robert Koch (RKI), într-o conferință de presă susținută alături de ministrul Sănătății Jens Spahn.
Cei doi au anunțat că deocamdată situația în Germania este bună, dar s-ar putea agrava și în cazul în care relaxările ar fi impuse mai devreme, dacă nu s-ar fi respectat măsurile sau dacă testele și vaccinarea s-ar fi oprit, scrie FAZ.net. În Germania, există în prezent 10 noi infecții COVID-19 la 100.000 de locuitori într-o săptămână.
Pentru a controla răspândirea, aceștia avertizează că regulile de igienă și distanțare rămân necesare în continuare, deși măștile nu sunt de obicei necesare în aer liber.
Lothar Wieler a îndemnat populaţia să continue să poarte mască de protecţie în interior şi să se vaccineze.
„Varianta delta reprezintă aproximativ 6% dintre infectări, dar creşte. Problema nu este dacă Delta va deveni dominantă, ci când”, a precizat directorul RKI, adăugând că „Delta” va determina rata infecției cel târziu până în toamnă, adică va domina cel mai târziu în toamnă”.
„Doar șase la sută din infecții s-au datorat acestei mutații - Delta”, a mai declarat vineri la Berlin șeful Institutului Robert Koch.
„Dar numărul cazurilor este în creștere, deoarece numărul reproducerilor - valoarea R - este chiar mai mare decât în cazul variantei Alfa sau britanice deja extrem de infecțioase, care este răspândită în prezent în Germania”, a explicat Wieler.
Peste 90% din infecțiile din Marea Britanie au loc cu varianta Delta, iar persoanele sub 50 de ani sunt deosebit de afectate. Prin urmare, guvernul de la Londra a amânat relaxările cu patru săptămâni”, a mai spus directorul RKI.
Vaccinurile de la Pfizer/BioNTech și AstraZeneca protejează împotriva formelor severe, dar virusul poate fi transmis în continuare dacă vaccinările sunt incomplete.
Aproximativ 51% dintre germani au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, iar aproximativ 30% au fost vaccinaţi cu două doze, a mai anunţat ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn.
Până vineri, în Germania, bilanțul îmbolnăvirilor COVID-19 ajunsese la 3,72 de milioane, iar 90.820 de persoane au murit.