MENIU

După 3 zile de căutări, gemenii Marian și Gheorghe sunt de negăsit. Minorii s-ar fi împrietenit cu un personaj dubios

Gemenii Marian și Gheorghe Tăbuși, în vârstă de 15 ani, din Târgu Jiu, sunt dispăruți de trei zile, iar căutările continuă în județul Gorj și s-au extins și în județul Dolj, după ce aceștia ar fi fost văzuți ultima dată la gara din Craiova. Părinții sunt în stare de disperare, iar echipele de poliție desfășoară o amplă operațiune pentru a-i găsi.

Frații au plecat de acasă după o ceartă cu tatăl lor

Conform primelor informații, gemenii ar fi plecat de acasă în urma unei dispute cu tatăl lor, care i-a prins jucând la păcănele. Incidentul ar fi avut loc în seara de 15 septembrie, iar a doua zi, băieții au sustras o sumă de aproximativ 1000 de euro din locuință și s-au dus la școală, comportându-se aparent normal.

„Lor le intrau pe carduri bursa și alocația, am zis să aibă și ei bănuții lor, să îi strângă. Soțul a găsit pe telefon o tranzacție de 50 de lei la un joc online și i-a întrebat ”Tati, ați început să băgați bani la jocuri? Mâine se duce mama la bancă să scoată extrasul de cont să vadă tranzacțiile”. I-a certat. Duminică s-a întâmplat asta. Nu pot spune că au plecat din senin. Noi am fost în străinătate, iar până în clasa a VI a, ei au crescut cu bunica, au fost răsfățați și trebuia să ne impunem, dar au avut mai multă libertate cu noi”, a spus mama băieților, Mihaela Țăbuși, pentru Cancan.ro.

Directorul liceului Gheorghe Magheru din Târgu Jiu, Marius Buzerea, a declarat că elevii au părăsit școala la finalul orelor de curs, împreună cu colegii lor, și au fost văzuți ultima dată urcând într-un troleibuz, în jurul orei 13:45.

 „După informațiile noastre, ultima dată au fost văzuți în troleu”, a precizat directorul. Deși elevii erau cunoscuți pentru rezultatele bune la învățătură și nu au creat probleme anterior, acest incident a luat prin surprindere cadrele didactice și comunitatea.

          Părinții spun că cei doi frați erau elevi model și nu i-au supărat până acum / Sursa foto - Facebook

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, a anunțat că gemenii sunt dați în urmărire națională, iar poliția desfășoară investigații ample pentru a-i localiza. „Rugăm cetățenii care dețin informații despre acești minori să contacteze de urgență Poliția”, a adăugat aceasta. Ultima lor locație confirmată este gara din Craiova, unde au fost văzuți de martori.

Cum arată cei doi frați

Marian Tăbuși are 1.73 metri înălțime, aproximativ 59 de kilograme, ten deschis, față rotundă, ochi căprui și păr șaten. La momentul dispariției purta un hanorac alb, blugi negri și adidași albi. Gheorghe Tăbuși, fratele său geamăn, are 1.71 metri înălțime, aceeași greutate, ten deschis, față rotundă cu alunițe, ochi căprui și păr șaten. La momentul dispariției, acesta purta un hanorac negru, blugi negri și adidași gri.

Mama și tatăl gemenilor au lucrat în străinătate, iar până de curând minorii au fost crescuți de bunica lor.

„Au trecut pe acasă, au mâncat, au luat cu ei o sumă foarte mare de bani și au plecat. Cardurile lor erau la mine. Până acum, nu mi-au lipsit nici 10 bani din geantă. Știm doar că au urcat în trenul spre Craiova, își luaseră bilet până la Turburea. I-a văzut, însă, cineva că au coborât la Craiova. Și-au scos cartela din telefon și am înțeles că au fost văzuți pe camere că și-au cumpărat altă cartelă de la un chioșc din gara Craiova”, a mai spus mama băieților.

Familia crede că cei doi ar fi intrat într-un anturaj periculos. „Ne-a zis un coleg că vorbeau pe un grup cu cineva poreclit ‘Cuțitarul,’ dar nu știm cine este,” a dezvăluit mama adolescenților.

Autoritățile fac apel la public pentru orice informație care ar putea contribui la găsirea celor doi adolescenți.