MENIU

Dumitru Fărcaş, înmormântat cu onoruri militare, în spatele casei părinteşti

Dumitru Fărcaş, înmormântat cu onoruri militare, în spatele casei părinteşti

Celebrul taragotist Dumitru Fărcaş a murit la vârsta de 80 de ani, într-un spital din Cluj, unde era internat în urma unui infarct.

Miercuri, 8 august, începând cu ora 14.00, la Casa de Cultură a Studenților, în Sala Dumitru Fărcaș, toți cei care doresc pot să îi aducă un ultim omagiu Maestrului. Joi, 9 august, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenților, va avea loc ceremonialul religios. Respectând dorința regretatului artist, înmormântarea va avea loc în comuna Groși, județul Maramureș, în după-masa zilei de 9 august 2018, scrie Ziua de Cluj.

Dumitru Fărcaş va fi înmormânat cu onoruri militare, în spatele casei părinteşti. De la intrarea în judeţ, va fi preluat de oficialităţile militare.

„Va fi înmormântat cu onoruri militare şi va fi adus în Groşi, unde se va face doar o scurtă ceremonie de înhumare şi, probabil, un moment liric. Se preconizează că de la ora 3.30 - 4.00, fiind ora la care se estimează că va ajunge cortegiul funerar la Groşi”, a precizat viceprimarul comunei, Gavril Ardusătan, notează adevarul.ro. „Dorinţa lui expresă a fost să fie îngropat în spatele casei părinteşti”, a menţionat viceprimarul.

Deşi este mai puţin obişnuit în alte zone, în Maramureş mai există sate în care casele sunt răsfirate pe dealuri, iar morţii sunt îngropaţi în curţile caselor, relieful nepermiţând construirea unui cimitir.

Dumitru Fărcaş a murit. Legenda taragotului avea 80 de ani