MENIU

Dumitru Dumbravă, stăpânul câmpului tactic, din nou în fața legii. Rețeaua generalilor pune la punct ultimele STRATEGII: zi decisivă marți la CAB

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă

Este o săptămână de foc pentru echipa statului paralel! Generalii Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Traila se vor prezenta în fața unui nou complet care le va analiza cererea de contestare a controlului judiciar! Între timp, unii avocați spun ca această măsură de a ataca controlul judiciar, tocmai acum după extinderea urmăririi penale este în fapt o cale de a întârzia anumite elemente din ancheta de proporții. Prin contestarea pe care au făcut-o cei 3 inculpați, aceștia vor să primească inclusiv cauțiunea înapoi.

Generaul Dumitru Dumbrava, care a fost prezent luni dimineata la Sectia 11 de Politie, unde a semnat controlul judiciar, a spus inca odata in fata jurnalistilor ca este nevinovat si ca va dovedi acest lucru in fata instantei. El a declarat, de asemenea, ca este optimist si ca decizia de maine, de la CAB, va fi una favorabila atat pentru el, cat si pentru Florian Coldea si pentru avocatul Doru Traila. 

Cum l-a presat Dumbravă pe judecătorul Stan Mustață să-l condamne pe Dan Voiculescu. Puțura: "E o enigmă cum a murit. Nu era atât de grav bolnav încât să moară"

Maine vor fi prezenti din nou in fata unui nou complet de judecata atat cei 2 generali, cat si avocatul Doru Traila pentru contestatia la masura preventiva impusa de catre procurori. 

De asemenea, Dumbrava a aratat ca maine va fi din nou prezent la CAB cu cele doua plicuri galbene de care s-a tot vorbit in spatiul public si saptamana trecuta, cand le-a prezentat inainte de instanta, cat si acum mai multi ani, cand stim foarte bine ca mergea la judecatori inainte de procesele importante cu anumite insemnari, cu anumite notite. 

Ovidiu Puțura, magistratul strivit de sistem: "Toată lumea povestea că SRI era condus de Coldea, nu de Maior". De ce generalii Statului Paralel au vrut să monitorizeze deținuții

De asemenea, in urma cu cateva saptamani, acesta a facut o cerere la procurorii anticoruptie, pe motiv ca trebuie sa mearga sa se trateze in strainatate din cauza starii sale de sanatate. Aceasta cerere a fost insa respinsa. 

MAFIA GUNOAIELOR. Interpușii mafiei coldiste din Romprest, audiați din nou, la poliție. Adimi și Toader fug de întrebările incomode de la Realitatea

"Din informatiile publice si cele regasite pe portalul instantelor de judecata pare ca judecatorii acre instrumenteaza aceste cauze sunt destul de rigurosi in ceea ce priveste legislatia aferenta. Ne aflam intr-o etapa de dezvoltare a justitiei si iata ca, practic, principiul continuitatii este cel supus analizei de catre presedintele sectiei penale care a teebuit sa stabileasca cine este judecatorul care va instumenta aceasta solutionare a plangerii impotriva mentinerii controlului judiciar. 

Cred ca de data aceasta judecatorii sunt cei care au aplicat in mod corect legea si, in continuare, maine putem fi in situatia in care se va judecata dosarul - in cazul in care presedintele a solutionat deja aceasta trimitere a judecatorului de la termenul trecut in ceea ce privestea stabilirea comepentei", a declarat pentru Realitatea PLUS avocatul Daniel Chifor. 

Intrebat daca acestia ar putea scapa maine de controlul judiciar, avocatul a raspuns: "Avand in vedere ca s-a si extins urmarirea penala, sansele pentru a scapa de aceasta masura preventiva sunt destul de mici, insa poate fi modificata aceasta masura a controlului judiciar. Ne putem astepta inclusiv la o revocare a acele dispozitii privind parasirea teritoriului. Deci maine, in functie de probele de la dosar se poate afisa orice solutie".  

Intrebat daca prin contestarea masurii controlului judiciar se incearca o intarziere a unor efecte din ancheta penala in dosarul generalilor, avocatul a raspuns: "Momentan nu cred ca se incearca o intarziere pentru ca masura preventiva, odata dispusa, ea isi produce efectele indiferent daca este contestata".