MENIU

Coldea și Dumbravă, la DNA! Magistrații au prelungit măsura controlului judiciar pentru rețeaua generalilor

Coldea și Dumbravă, la DNA! Magistrații au prelungit măsura controlului judiciar pentru rețeaua generalilor

Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă s-au prezentat, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul în care sunt cercetați alături de ceilalți inculpați, printre care se numără Doru Trăilă și Dan Tocaci. Instanța a prelungit măsura controlului judiciar în cazul celor doi: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă.

La intrare în DNA, Florian Coldea nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor, el a fost sarcastic și a vorbit despre atentatele de la 11 septembrie.

La ieșire, Coldea a spus că nu a făcut lucruri incorecte. „S-a prelungit măsura controlului preventiv. Ori de câte ori venim aici, să știți că adevărul rămâne la fel. Principiile în care cred că nimeni nu mai e presus de lege. Dar mai mult, legea și logica trebuie să o respectăm cu toții. Și noi, și procurorii și toată lumea. Așa că am explicat lucrurile. Nu cred în continuare că cu oameni cu care nu te-ai întâlnit vreodată poți să fii parte din echipă sau să faci parte din grup organizat. Nu cred vreodată cu oameni cu care n-ai făcut întâlniri că vreodată am lăsat să înțeleagă pe cineva că am face lucruri incorecte, nu ilegale. Avem dreptul să ne apărăm”, a spus Coldea.

Dan Tocaci a intrat, de asemenea, la DNA.

Doru Trăilă urmează să ajungă la DNA.

Surse apropiate dosarului sugerează că materialul probator adunat până acum este extrem de relevant, iar noile documente ar putea aduce clarificări suplimentare în cazul care a zguduit lumea politică și de securitate din România.

De asemenea, un alt pas important în anchetă a fost audierea mai multor martori cheie, despre care se spune că ar avea informații esențiale legate de rețeaua de influență care a funcționat în cadrul acestei grupări. Procurorii DNA au avansat cu investigațiile și se așteaptă ca în perioada următoare să fie făcute noi declarații oficiale.

Zornăit de cătușe pentru rețeaua coldistă. Noi probe, pe masa procurorilor: urmează zile decisive

Mai multe articole despre:
coldea dumbrava control judiciar audieri