MENIU

Dulceața de trandafiri, o delicatesă regală. O rețetă rapidă și parfumată

Dulceața de trandafiri este o delicatesă regală. Rețata însă, este simplă, se prepară ușor și este la îndemâna oricui. Poate fi pregătită pe toată perioada verii, până toamna târziu, cât timp sunt trandafirii înfloriți.

Dulceața de trandafiri este o delicatesă, datorită faptului că este foarte fină şi parfumată. Este un desert ce face parte din "cămara bunicii", care în anumite perioade istorice era nelipsit de pe farfuria cu care se serveau musafirii. Dulceața de trandafiri poate fi preparată de oricine, pe toată perioada sezonului estival, cât timp trandafirii sunt înfloriți.

Dulceață de vișine demențială! Ce să pui ca să obții gustul bogat și intens: doar marile gospodine știu trucul

Iată rețeta:

Ingrediente:

  • 1,5 kg de zahăr;
  • 350 grame petale de trandafiri de dulceață;
  • 1 pachet sare de lămâie.
  • 1 litru de aps.

Mod de preparare:

Se aleg petalele de la florile de trandafir, care trebuie să fie proaspăt culese, să nu fie strivite sau veștede. Trebuie alese petală cu petală, iar capătul alb al petalelor se taie cu o forfecuță. Se freacă petalele cu sare de lămâie, fără a se strivi petalele. Se pregătește în felul acesta o cantitate de 200 grame (un pahar de petale presate bine). Restul petalelor se curăță de capătul alb, se fierb într-un litru de apă și se strecoară prin tifon.

Dulceață de pepene galben. Cea mai rapidă și ieftină rețetă pe care o preparau bunicile

Din 750 ml din această apă și 1,5 kg zahăr se prepară un sirop ce se fierbe timp de 15 minute și se adaugă petalele frecate cu sare de lămâie, se fierbe până ce dulceața se leagă bine. Se lasă să se răcorească şi se toarnă în borcane care se închid ermetic.