MENIU

Dulceață de pepene galben. Cea mai rapidă și ieftină rețetă pe care o preparau bunicile

Dulceața de pepene galben, un desert de sezon. Se prepară ușor și este un deliciu sănătos. Iată rețeta.

Dulceața de pepene galben

Pepenele galben este un fruct de sezon, iar în această perioadă vă puteți bucura din plin de el. Este un fruct gustos și răcoritor, însă poate fi folosit și pentru prepararea dulcețurilor. Vă recomandăm o rețetă excelentă de dulceață de pepene galben, fină şi foarte aromată.

Planta care ajută la mângâierea sufletului. Vindecă inima și este recomandată celor care suferă de anxietate și probleme cardiace

Ingrediente:

  • 1 kg de pepene galben curățat;
  • zeama de la o lămâie;
  • 3 plicuri zahăr vanilat;
  • 300 ml apă;
  • 1 kg de zahăr.

Mod de preparare:

Din zahăr și 300 ml. de apă se prepară un sirop, care se fierbe 15 minute, apoi se ia de pe foc. Se alege un pepene cu miezul tare și parfumat, se curăță și se taie cuburi, de vreo 10 mm.

Se opărește cu apă clocotită timp de 5 minute, se scurge apa și se dă printr-un jet de apă rece. Se scurge bine, se amestecă cu siropul și se fierbe 5 minute, apoi se ia vasul de pe foc timp de 15 minute pentru ca pepenele să-și lase sucul.

După aceea, puneți din nou dulceața la fiert, adăugați zeama de lămâie și vanilia și lasați să fiarbă până când se leagă bine. În timpul fierberii se ia spuma, formată deasupra, cu o spumieră. Când este gata luați-l de pe foc și lasați-l la răcit. A doua zi se toarnă în borcane sterilizate în cuptor.

Rezultatul vă va încânta și veți putea impresiona musafirii cu o dulceață bio și sănătoasă de care, cu siguranță, se vor declara încântați, iar laudele nu vor întârzia să apară.