MENIU

DSU, replică după ce nu a permis PSD să-și prezinte programul de guvernare: Nu se poate fără Hotărâre de Guvern

DSU, replică după ce nu a permis PSD să-și prezinte programul de guvernare

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) răspunde acuzațiilor PSD legate de prezentarea Programului de guvernare.

DSU a precizat într-un comunicat de presă că nu este abilitat să dea avize pentru organizarea de reuniuni și că a transmis PSD că evenimentul s-ar fi putut organiza, potrivit modificărilor adoptate de CNSU, însă acestea trebuie validate printr-o hotărâre de Guvern.

Replica DSU vine după ce a fost acuzat de PSD că nu a permis reuniunea anunțată la palatul Parlamentului pentru a prezenta Programul de guvernare.

„Având în vedere multiplele întrebări venite din partea presei legate de faptul că “DSU nu a dat avizul” realizării unei ședințe privind prezentarea programului de guvernare al unui partid politic, în primul rând dorim să specificăm ca Departamentul pentru Situații de Urgență nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente, ci doar poate răspunde punctual la solicitări primite din partea petenților prin care explică măsurile prevăzute în legislația aflată în vigoare, de limitare a răspândirii Coronavirusului printre comunități.

Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până la adoptarea lor printr-o Hotărâre de Guvern”, se arată în precizarea DSU.

PSD a anunţat cu câteva ore mai devreme că nu va mai prezenta măsurile din programul de guvernare, de la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, sala I. C. Brătianu, așa cum s-a decis pentru că nu a primit avizul DSU pentru desfășurarea evenimentului.

Într-o postare pe Facebook, PSD transmitea că „românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt prioritățile noastre la guvernare! Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU! PSD respectă legea şi renunţă să facă acest eveniment”.

Mai multe articole despre:
psd dsu guvern program guvernare arafat