MENIU

„Drumul Morții” din România – DN2 E85 - 199 de cruci în amintirea victimelor accidentelor rutiere din ultimii zece ani

„Drumul Morții” din România – DN2 E85. Foto: Puterea

O sinistră atmosferă învăluie DN2 E85, supranumit "Drumul Morții". NU mai puțin de 199 de cruci „ornează” o distanță de aproximativ 85 de kilometri, pentru a comemora victimele accidentelor rutiere din ultimul deceniu. Această tristă statistică depășește chiar și lungimea acestui drum periculos, care a devenit un simbol sinistru al tragediei rutiere.

Considerat una dintre cele mai periculoase artere de circulație din România, DN2 E85 se confruntă anual cu numeroase accidente rutiere catastrofale, soldate cu pagube materiale considerabile, leziuni grave și pierderi de vieți. Acest drum, care ar trebui să fie doar o cale de legătură între localități, a devenit un loc în care drama și tragedia rutieră se întâlnesc cu politica ineficientă și infrastructura defectuoasă. 

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău raportează existența a 199 de cruci pe acest traseu, reprezentând omagii aduse victimelor, unele puncte fiind marcate de grupuri de câte trei cruci.

Dan Mihalache aruncă în aer scena politică. Dezvăluiri bombă despre secretele liderilor, lupta pentru putere și noile alianțe-cheie

În decursul ultimilor zece ani, pe DN2 (E85) în județul Buzău au avut loc peste 900 de accidente, soldate cu 272 de decese. Cel mai grav incident privind depășirea limitelor de viteză a fost înregistrat la data de 21 octombrie 2023, în afara localității Poșta Câlnău, unde un șofer a fost surprins circulând cu o viteză de 221 km/h, scrie Puterea.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău, cauzele principale ale accidentelor au inclus traversări neregulamentare ale pietonilor, prezența lor neautorizată pe partea carosabilă, viteză neadaptată la condițiile de drum și depășiri neregulamentare.

Cătălin Radu Codescu, președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC), exprimă speranța că inaugurarea autostrăzii A7 va reduce numărul de accidente pe DN2 (E85) și va îmbunătăți statisticile privind siguranța rutieră. Totuși, subliniază că situația actuală plasează România pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere, evidențiind necesitatea continuării eforturilor pentru îmbunătățirea siguranței în trafic.

Anca Alexandrescu: „Constructorul a vrut să pună asfalt și hidroizolații mai bune la podul de la Brăila, dar Grindeanu și CNAIR n-au vrut!”