MENIU

Drogul folosit de teroriștii Hamas, popular și în România. I se spune "cocaina săracilor"

Drogul care-i ajută pe teroriștii Hamas să comită atrocități de nedescris este produs clandestin în mai multe țări din sudul Europei, printre care și Europa. Este un produs popular printre consumatori, prin prețul redus, motiv pentru care este botezat "cocaina săracilor".

Presa israeliană a relatat că oamenii din echipele Hamas morții care au masacrat sute de civili israelieni, în ziua de 7 octombrie,  aveau în buzunare tabele de CAPTAGON. Inclusiv din țara noastră ar fi fost livrate pastilele către Orientul Mijlociu, mai scrie presa din Israel. 

 

 Drogul, original din Siria, provoacă un așa-numit puseu de adrenalină, fiind folosit și de teroriștii ISIS, pentru că alungă oboseala și poate accentua manifestările violente extreme. 

 


În România, substanța a început să fie popularizată în anul 2021, când a fost semnalat sub titulatura de "cocaina săracilor", potrivit Agenției Naționale Anti-Drog.

 


O anchetă a jurnaliștilor de la The Guardian a averizat asupra faptului că din cazua producției de astfel de droguri, Siria a devenit în scurt timp, dintr-un stat "cuminte", o adevărată putere în lumea traficului de droguri.