MENIU

Drobul de miel, preparatul care să nu lipsească de la masa de Paște. Rețeta clasică și cum îl depozitezi

Drob miel/ Captură foto

Vine Paștele, iar această sărbătoare ne va face să putem mânca drob de miel fără să ne pară rău de kilocaloriile pe care le asezonăm cu un pahar de vin roșu și cu cozonac.

O rețetă pentru drobul de miel clasică devine din ce în ce mai greu de găsit, pe măsură ce tradiționalului i se adaugă tot felul de ingrediente ce nu se regăsesc în reteța tradițională. Din fericire, am pregătit pentru tine o rețetă de drob de miel cu care se te delectezi la masa de paște.

Rețetă clasică drob de miel cu prapure

Ingrediente

Măruntaiele de la un miel - putem să folosim inima, ficatul, plămânii sau splina

5 legături de ceapă verde

2 legături de usturoi 

2 legături de pătrunjel

2 legături de mărar

4-5 ouă

Sare și piper

1 lingură de ulei de măsline

prapurul de la miel

Mod de preparare

Organele de la miel se curăță și se pune la fiert. Acestea vor fi tăiate bucățele mici, astfel încât să intre în mașina de tocat. Le vom pune într-o oală și le vom adăuga sare. Atunci când acestea dau în clocot, spuma se ia cu o spumieră. 

Vom continua cu verdeață, pe care o vom toca mărunt, iar ceapa va fi tăiată fin și pusă la călit.

Organele vor fi date prin mașina de tocat și le vom amesteca cu verdeața. În mașina de tocat vom adăuga și ceapă călită și vom adăuga și 4-5 ouă crude. 

Vom adăuga sare, piper și condimente după gust. Prapurele va fi pus într-o tavă. Vom adăuga compoziția și o vom înveli în prapure. 

Cuptorul va fi încins la 200 de grade Celsius.

Preparatul se ține la cuptor aproximativ 50 de minute și apoi se servește. Pentru a umple drobul nostru cu ouă fierte, pregătim 3-4 ouă fierte tari și în tava pregătită cu papurele vom adăuga și jumătate din compoziția de carne. 

Vom așeza bine ouăle și le vom pune în restul compoziției, pe care o vom înveli bine cu prapurele.

Trucuri pentru ca drobul de miel să iasă savuros

Există și rezolvări la problemele des întâlnite, grație gospodinelor care au experimentat în tot acest timp. Pentru persoanele ce nu preferă carnea de miel, gospodinele pot înjumătăți cantitatea de carne de miel, iar în locul acesteia de poate adăuga carne de porc și mirodenii aromate: usturoi, leurdă, lobodă etc.

De asemenea, pentru a scăpa de mirosul de miel, organele pot fi ținute în apă cu oțet înainte de a le fierbe. Așadar, nu trebuie să folosești ficat, deoarece drobul poate ieși amărui. Pentru a obține un drob mult mai savuros, se poate folosi mai multă carne de pui.

Se poate congela drobul de miel?

Din fericire, da. Temperatura sub 0 grade te poate ajuta să păstrezi drobul de miel pentru mai multe zile.

Mai ales, dacă dorești să păstrezi drobul de miel pentru o perioadă mai lungă și pentru un posibil musafir care, mai mult ca sigur, o să ia cu el o bucățică de drob de miel pentru care ai muncit atâtea ore. 

Ca recomandare, poți să folosești o temperatură de -15 grade Celsius pentru a păstra drobul de miel pentru mai multe zile.

Sursă text&foto: Click.ro

Mai multe articole despre:
drob dorb miel reteta drob paste