MENIU

Dramatic. Tânăra româncă s-a vindecat miraculos de cancer, dar a murit dintr-o cauză banală

Monaliza Zegheru, tânăra profesoară de canto a Centrului Cultural Mioveni, a murit luni dimineaţă, în jurul orei 5, pe un pat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, scrie Adevarul.ro.

De Crăciun, Monaliza postase pe Facebook, de la clinica din Turcia, unde, timp de câteva luni, urmase un tratament oncologic, un mesaj prin care anunţa că s-a vindecat.

Între timp s-a întors acasă, iar zilele trecute, pe fondul unei răceli puternice, starea sa de sănătate s-a agravat. Tânăra, în vârstă de 26 de ani, decisese să se reîntoarcă în Turcia, pentru rezolvarea complicaţiilor, însă n-a mai apucat. În luna februarie a anului trecut, în urma unei operaţii de extirpare a polipilor, Monaliza Zegheru a fost diagnosticată cu Rabdomiosarcom alveolar, o tumoare la sinusuri, un cancer ce creşte rapid şi invadează nu doar sinusurile, ci şi organele.

După o operaţie în ţară, boala a recidivat. Cu ajutorul campaniei desfăşurate pentru ajutorarea ei, Monaliza Zegheru a ajuns la clinica din Turcia unde a şi suferit intervenţiile chirurgicale ulterioare la coloană, femur şi şoldul drept. Toate aceste operaţii şi tratamentul paralel au costat 50.000 de euro, bani strânşi printr-o mobilizare uimitoare a şcolilor din Mioveni, care cu sprijinul administraţiei locale şi a Centrului Cultural Mioveni în special, au organizat spectacole caritabile, pentru a o ajuta pe tânăra profesoară de canto, dar şi cu sprijinul unor oameni inimoşi care au făcut donaţii în conturile deschise pe numele Monalizei. După luni întregi de tratament la clinica turcă, apăreau primele veşti bune: boala fusese învinsă. Mai mult aici

Mai multe articole despre:
cancer răceală