MENIU

DRAMATIC. Medicii dintr-un mare spital din România nu mai pot intra în operaţii

DRAMATIC. Medicii dintr-un mare spital din România nu mai pot intra în operaţii

Situație halucinantă la Spitalul Judeţean din Craiova. Urologii susţin că nu mai pot intra în sala de operaţie, pentru că două substanţe esențiale în realizarea intervențiilor nu mai există de trei luni în rezerva unităţii medicale. 

Pacienții sunt nevoiți să le cumpere din Serbia sau din Bulgaria ori să se reprogrameze. Conducerea spitalului susține că substanţele ar putea fi înlocuite cu ser fiziologic, dar medicii spun că nu e același lucru. 

Sorbitolul şi Glicina lipsesc din rezerva spitalului Judeţean din Craiova de trei luni. Medicii susţin că din acest motiv nu mai pot intra în sala de operaţie. 

Pacienţii sunt reprogramaţi sau sunt îndemnaţi să facă rost de aceste seruri din străinătate. Cele două substanţe nu sunt scumpe, dar sunt extrem de greu de procurat. 

Conducerea unității medicale susține că soluțiile pot fi înlocuite cu ser fiziologic, însă medicii spun că efectul nu este același.

Pacienții sunt îndrumați și către alte clinici din țară, acolo unde există substanțele care lipsesc de la Spitalul Județean din Craiova. 

Mai multe articole despre:
spital medici Craiova operaţii substanţe