MENIU

Drama neştiută a Loredanei Groza: "Am suferit enorm"

Loredana Groza a devenit faimoasă la o vârstă fragedă: la 15 ani, a urcat pe scena concursului "Steaua fără nume", iar la 16 a luat marele premiu la Festivalul de la Mamaia, fiind cea mai tânără câştigătoare din istoria concursului. Însă faima i-a adus şi probleme: după a doua participare la Mamaia, Loredana a fost interzisă pe micul ecran, o lovitură dură pentru tânăra solistă. Cântăreaţa a recunoscut că regimul a fost probabil deranjat de recordul stabilit prin vânzările primului album.

"Acum sunt mai multe poveşti. Că m-am învârtit prea tare, că aveam părul prea lung şi buzele prea mari, toate acestea cred că au fost simple pretexte, una din astea sau poate niciuna, poate doar faptul că eram vocea unei noi generaţii. O generaţie care a făcut Revoluţia până la urmă. Probabil că asta a fost. Muzica e o armă împotriva inepţiei, a minţilor obtuze, a oamenilor care sunt închişi şi blocaţi. Probabil că faptul că am vândut 1,5 milioane de albume, primul meu disc fiind un record în muzica românească, le-a pus un semn de întrebare. Orice lucru care ieşea în evidenţă şi nu stătea acolo, în mediocritate, într-o zonă nepericuloasă, fără vârfuri şi fără să creeze întrebări oamenilor, deranja", a spus Loredana, într-un interviu acordat pentru adevarul.ro.

Cântăreaţa a recunoscut că a suferit enorm atunci pentru că nu avea cum să se promoveze ca artist, dar nici cum să se apere în faţa regimului. În plus, era încă mică şi nu îşi dădea seama cu ce greşea şi îi era teamă că ar putea fi arestată.

"Nu am înţeles atunci, mi-a fost foarte greu şi am suferit enorm, pentru că era din ce în ce mai greu să mai cânt, interdicţia devenise aproape totală. Nu mai puteam să mai apar în faţa oamenilor, care îşi doreau enorm să mă cunoască, aveau albumele mele, dar nu mă vedeau nicăieri", a mai spus Loredana.

Mai multe articole despre:
muzică carieră Loredana Groza